Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Gałka zmiany biegów

Tomek.85
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć,

Gałka w moim 350z zmarszczyła się i zaczyna odchodzić ten środkowy pasek. Pewnie za jakiś czas zacznie fatalnie wyglądać i denerwować podczas zmiany biegów.

Czy ktoś znalazł już rozwiązanie tego problemu? Może ktoś obszywał skórą te elementy, które teraz są "skórzane" na gałce? Może ktoś sprawdzał czy w ASO dostępna jest sama gałka i w jakiej cenie?

P.S. Nie chcę zmieniać na jakąś inna gałkę, fabryczna jest dla mnie ok ale ten odchodzący materiał strasznie denerwuje.

Z góry dzięki za odpowiedzi,

Tomek

Będę miał do sprzedania taką gałkę bo zmieniam na inną a że moje auto jest z 08r. to nie zdąrzyła się jeszcze zurzyć ;)

Jak coś to napisz do mnie pod ten adres kaniowy.gtn@gmail.com

sa na allegro uzywki z mieszkiem za ok.300-350zl...warto spytac w aso, bo juz nie raz sie nauczyłem że tam nawet taniej niż co niektóre handlarzyny krzyczą za byle co aby tylko było z `Z`

To fakt również się o tym przekonałem ale myślę że taki element będzie arcy drogi tak jak ja musiałem kilka dni temu kupić klapkę spryskiwacza xenonu i zapłaciłem jedyne 280zł :rolleyes2:

• 5 miesięcy temu...

a na pigalaku 5 dyszek (sorry nie mogłem się powstrzymać)

Hehe. To chyba stara cena albo bez wczuty :D Teraz gałka zmiany biegów konkretnie wypolerowana się ceni :D Sorrka za OT, też nie mogłem się powstrzymać :dribble: Proszę tylko nie dawać ostrzeżeń za męską naturę ;)

Teraz w temacie. Jaki masz przebieg, że tak się wytarła?

Edytowane przez Filon

• 3 tygodnie później...

Mam pytanie odnośnie gałki, a raczej długości "shiftera"(brak mi slowa :S) na którym jest osadzona. We wszystkich 350 europejskich pręt jest krótszy niż w Nismo. Pytanie co i jak zrobić, żeby przerobić. Głupia 1sza myśl to przyciąć, ale nie wiem, to idiotyczny pomysł. Odpowiada mi wersja zwykłej 350