muchamati2 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Witam mam problem z moja almera n15 2.0 diesel. Od wczoraj nagle podczas przyspieszania zaczeło mi cos swistac, tak jak by gdzies łapało powietrze i na postoju jak dodam gazu to tez słychac swist, co to??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Najprostszy sposób - maska w górę, ktoś dodaje gazu, a Ty lokalizujesz świst. Mogła się rozlecieć któraś rolka, może być problem z którymś z pasków, może być też sporo innych przyczyn. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 nie trzeba prosic drugiej osoby na pompie wtryskowej jest linka wytraczy nacisnac kowadełko do ktorego jest linka przymocowana i słuchac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 No tak, tylko zeby ten swist był jeszcze taki łatwy do zlokalizowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Może z głośników?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 nie trzeba prosic drugiej osoby na pompie wtryskowej jest linka wytraczy nacisnac kowadełko do ktorego jest linka przymocowana i słuchac O ile mnie pamięć nie myli, to żadnej linki tam nie ma bo gaz jest na potencjometrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 proste ze na potencjometrze, a ten od głośników niech mi nie ubliza ok? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Żebyś chociaż określił mniej więcej z której części silnika się to wydobywa to już by było lepiej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
vixo Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 proste ze na potencjometrze, a ten od głośników niech mi nie ubliza ok? Nie no przecież mogą być jakieś zakłócenia i będzie świszczeć przy dodawaniu gazu -.- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jacek22 Opublikowano 27 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Kwietnia 2012 mowicie ze na potencjometrze moze i tak ale w nowszych rocznika po lifcie a tego nie podałes miałem p10 2.0d i był na lince a silniki te same a sprawdz rore dolotowa moze gdzies pekła Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
muchamati2 Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 to jest almerka po lifcie, świst chyba wychodzi gdzies z okolic rozrzadu, ostatnio miałem wymieniany na 130 000 km a teraz mam juz ponad 190 000 nadaje sie juz do wymiany??? wydech jest oki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 No, czyli moje przypuszczenia są trafne, że rozwala się któraś z rolek Na rozrządu już czas. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi