Krzycho_16 Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Witam! Wymieniłem sprzęgło, kompletny zestaw firmy Valeo (na pudelku napis valeorigin) zakupiony w 4cars (duży, rzetelny sklep w Lodzi) w warsztacie do tego wymieniłem linkę. Przez pierwsze 15 minut bylem mega zadowolony. Biegi wchodziły gładko a sprzęgło chodziło bardzo lekko. Niestety z każdą minutą biegi wchodziły coraz ciężej a po ok. 30 minut jazdy biegi już nie chciały wchodzić. Dzień później rano znowu powtórka - najpierw wszystko super gładko , potem coraz ciężej, aż w końcu biegi wchodziły już tylko przy wyłączonym silniku. Mechanicy rozebrali i powiedzieli ze wszystko jest ok i ze pewnie sprzęgło wadliwe... Mieliście kiedyś podobny problem? Jakie jest wasze zdanie? Pozdrowionka Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Depesz Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Zapewne kupiłeś linke zamiennik, który lubi się rozciągać. Podciągnij ją. Być może coś nie tak z dociskiem tylko czemu na zgaszonym silniku biegi wchodzą a na odpalonym nie... A nie chodzi Ci przypadkiem o ciężko chodzący pedał sprzegła/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho_16 Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Linkę kupiłem zamiennik to prawda... Zwróciłem auto do mechaników, rozebrali i nie stwierdzili nic złego, według ich opinii wadliwe sprzęgło... Kupili inne założyli i Nissan znów jeździ dobrze :-) Sprzęgło oddałem do reklamacji, za ok. dwa tygodnie będę miał odpowiedź... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
adambyw Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jak wchodziły coraz ciężej, i dało się wbić bieg tylko przy zgaszonym silniku, to znaczy że sprzęgło nie wysprzęglało. Jeżeli podciąganie linki nic nie dało, to problem był z dociskiem, łożyskiem albo łapą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Krzycho_16 Opublikowano 12 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Maja 2012 mechanicy wyjeli skrzynie i ogladali ta lape, nie miala luzow i chodzila ladnie, na kole zamachowym nie bylo zadnych uszkodzen a powierzchnie byla gladka i rowna. Ogolnie wszystko bylo ok. Jesli problelmem bylaby linka ktora sie rozciagnela to by nie bylo tak ze drugiego dnia na "wadliwym" sprzegle pierwsze 15 minut jazdy bylo by ok, a potem coraz gorzej... Wszystko wskazuje na sprzeglo, zobaczymy co na to producent Valeo Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.