Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Problem z nawiewem

helfi

Rekomendowane odpowiedzi

Przy okazji mojego sposobu rozwiązania problemu z "Wait" i przepsikaniem wszystkich wtyczek. Okazalo się po poskladaniu że nie dziala nadmuch do kabiny. Tzn. sterownie działa na kokpicie ale nie czuć nadmuchu. Co jest najciekawsze to włączając przycisk klimy A/C słychać, że wentylator zaczyna pracować ale nadmuch do kabiny nie działa. Na początku myślałem, że jakiejś kostki nie podlączyłem. ( jedna za radiem wisiała niepodłączona) - pomarańczowa czy brązowa.

Sprawdzilem bezpieczniki.

I teraz tak to wygląda :

Na listwie bezpieczników w kabinie. Na dolnej listwie drugi bezpiecznik od lewej 15A ciągle mi wybija po zapaleniu auta.

Pod maską po prawej stronie jest wąska prostokątna puszka ( to są chyba styczniki - takie jakby bezpieczniki ale mozna ściągnąć przezroczysty plastik z góry ) trzeci od góry po prawej - zielony też jest przerwany.

Czy to coś ma wspólnego z tym, że nawiew nie działa ? Czy ten stycznik można gdzieś dostać czy to się po prostu lutuje ?

Czytałem coś o wymianie jakiegoś buz 11 ale nie wiem jak się do tego zabrać.

Pomóżcie bo można się już ugotować w aucie a lato nadchodzi ;-)

Pod pedałem gazu po prawej stronie jest kostka a za nią sterownik nawiewu, diabli go wzięli i dlatego wali bezpieczniki , wykręć go i wymień a lato będzie niestraszne

Rozumiem, że sterownik muszę kupić ? Nie regeneruje się tego ? Masz może zdjęcie jak to wygląda albo jakiś link ? Jak sie do niego dostać ? Trzeba rozbierać znowu tunel i kokpit środkowy ? Sorry za ilość pytań.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...