Gość Pajek Opublikowano 28 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Kwietnia 2012 (edytowane) Witam, Od kilku dni pojawił się problem z instalacją Lovato Smart. Bak jest pełny a instalacja co jakiś czas piszczy ze brakło gazu. Przełączam z powrotem z PB na gaz i jakiś czas spokój. Wydaje mi się że im cieplej na dworze tym częściej istalacja warjuje. Mówimy oczywiście o instalacji sekwencyjnej. Ktos przerabiał coś takiego?? Edytowane 29 Kwietnia 2012 przez Pablox Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 29 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Kwietnia 2012 nie koniecznie chodzi o brak gazu może sygnalizować inne błędy ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Udostępnij Opublikowano 30 Kwietnia 2012 Czasami nie daje się przełączyć na LPG i piszczy inna długościa sygnału. Uszkodzony był czujnik ciśnienia i temp. (2 w 1). Ponoć ten typ tak ma.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaniopl Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Witam. ostatnio i ja obseruje alarm o braku gazu po czym odpalam silnik jeszcze raz i jest juz ok. problem wystepuje przy normalnej jezdzie. do tej pory mialem tak ze3razy. mozesz kolego rozwinac co za czujnik i gdzie? jeszcze troche pojezdze i jak bedzie sie to powtarzac to bede musial podjac jakies kroki. dodam, ze czasem moje auto gasnie zaraz po przelaczeniu na gaz ale pomaga przegazowanie. dzieki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Pajek Opublikowano 2 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Maja 2012 Na listwie wtryskiwaczy jest ten czujnik. Wchodzi do niego wiązka kabli. U mnie jest na lewym końcu listwy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaniopl Opublikowano 6 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Maja 2012 Wczoraj przeglądałem moją instalację.. tak profilaktycznie odpiąłem i podpiąłem ponownie i jak narazie działa. Dziś zrobiłem prawie 150km i brzęczyk się nie odezwał. Co mnie jeszcze nurtuje, bo mam taką samą instalacje: -Czasem po przełączeniu na gaz (raczej zimny silnik) jak dodaje gazu to obroty najpierw spadają na biegu jałowym z 1100do 500 auto nie ma siły ruszyć, ale po chwili jest ok. -Czasem nawet na wpełni rozgrzanym silniku jak wcisnę więcej gazu to autem szarpie. Spotkałeś się z czymś podobnym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NismoMan1 Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Rowniez mam te instalke, generalnie jest OK ale szwankuje mi wskaznik gazu. Szybko znikaja mi zielone diodki i po ok 100km niby mam pusty bak a nie mam. Jakies rady na to? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaniopl Opublikowano 13 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Maja 2012 Nie patrze na wskazania i jeździj na kilometry. Wskazania są zafałszowane i nic na to sie nie poradzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Tofu Opublikowano 15 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Maja 2012 dokładnie patrz na przebieg ,, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaniopl Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Bylem wczoraj u mojego gazownika i tez wymienil mi ten czujnik. podobno czujniki leca jak glupie i Lovato nie rozwiazalo tego problemu jeszcze, wiec kolejna wymiana to kwestia czasu. Zostal jeszcze rok gwarancji Zalozylem tez czuinik temperatury reduktora i po dobrych ustawieniach mam start na gazie albo tez dosc szybkie prZelaczenie. Jesli ktos nie ma to polecam, ale do jego ustawienia przydala by sie zaawansowana wersja softu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi