Gość weber29 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Kurczę, jestem jakiś nie typowy! Lusterko mi nie przeszkadza, siedzenia też. Wożę w Note kubki z napojami i same napoje i jeszcze nigdy nie włączyłem sobie świateł awaryjnych. Pręt do podnoszenia maski też mi nie przeszkadza, podobnie jak i zagłówki... O co chodzi? Heheheh to tak z wiekiem się biadoli, tu boli tam boli . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
red Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Mi przycisk awaryjnych nie przeszkadza... Ale ale ale...mogłyby być większe "korytka" w drzwiach by można by tam małą "flaszkę" wcisnąć, a tu niestety. Przydałaby się też osłona silnika od spodu, bo mi dalej tam gryzonie czy inne koty włażą na noc. Nawet "pachnidełka" do wieszania w wc nie odstraszają ich (gdzieś czytałem, że działa). Wiem wiem...diesle mają, a do benzyniaka nawet się nie kupi takiej osłony...a szkoda! Wróćmy jeszcze do tego oświetlenia kufra...nurtuje mnie to. Szperam w instrukcji...Oświetlenie wewnętrzne/wskaźniki i przełączniki/oświetlenie bagażnika (str 2-29) i mam tu takie info: "Światło włącza się automatycznie po otwarciu drzwi tyłu nadwozia". Nie mam żandego info n/t 5 min. Gdzie jest to zapisane? Jak mam rozumieć tył nadwozia? Chyba nie tylko klapa bagażnika, bo ono mi świeci jak jakiekolwiek drzwi otworzę. No ale na pewno nie gaśnie po 5 min. Ostatnio obserwowałem mając długo otwarty kufer. Gdzie jest takie info w książce, że powinno gasnąć...podpowiedzcie proszę. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 W sumie temat tttm jest podobny. Uwazam, ze przycisk od awaryjnych nie jest w zlym miejscu, ale moglby stawiac troche wiekszy opor,bo tez mi sie zdazylo wlaczyc go pare razy niechcacy. Wskazania komputera - srednie spalanie pokazuje 4,8, ale po przeliczeniu z licznika wychodzi 5,4, ale po podliczeniu km wg gpsu, wychodzi juz 5,9, a to juz duza roznica. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Wskazania komputera są uśredniane. Aby jego wskazania były w miarę dokładne, to wskazanie to należy resetować przed każdą trasą. Inaczej im dłużej jeździmy bez zreowania tej wartości, tym bardziej się uśredniają i tym trudniej o zmianę w zalezności od chwilowych warunków jazdy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Wskazania komputera są uśredniane. Aby jego wskazania były w miarę dokładne, to wskazanie to należy resetować przed każdą trasą. Inaczej im dłużej jeździmy bez zreowania tej wartości, tym bardziej się uśredniają i tym trudniej o zmianę w zalezności od chwilowych warunków jazdy. No to jest oczywiste, licznik resetuje po kazdym tankowaniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Komputer w Note jest taki sobie. Nie grzeszy ani przesadną funkcjonalnością ani dokładnością. Do tego mógłbym się przyczepić jak bym coś chciał w Note zmieniać, bo koty i inne gryzonie też mi pod maskę nie wchodzą Edytowane 7 Maja 2012 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Kiedyś przeszukując inne fora ,za potrzebą ciekawych wiadomości znalazłem (na forumVW) pięknie rozpisaną mapkę komputera ,bodajże Golfa.Podejżewam ,że takie cuś jest również do ogarnięcia i w naszych cudach motoryzacji.Można tam było zmieniać dawki paliwa na wtryskach ,skład mieszanki,(chyba nawet podnieść moc),można było sterować światłami i wiele wiele innych rzeczy. No ale Golf istnieje już na rynku jakiś czas,a Note to jeszcze dzieciak i nie podejrzewam żeby komuś się chciało bawić w taką rozpiskę.No i Golf to pole do popisu dla tuningu, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
manix Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) W sumie temat tttm jest podobny. Uwazam, ze przycisk od awaryjnych nie jest w zlym miejscu, ale moglby stawiac troche wiekszy opor,bo tez mi sie zdazylo wlaczyc go pare razy niechcacy. Wskazania komputera - srednie spalanie pokazuje 4,8, ale po przeliczeniu z licznika wychodzi 5,4, ale po podliczeniu km wg gpsu, wychodzi juz 5,9, a to juz duza roznica. Sanchez,jaki przebieg ma twoje auto?U mnie w tiidzie (też dCi)na początku komp zaniżał o jakieś 0.5l, ale już po pierwszej wymianie oleju,przy jeździe od pełnego/do rezerwy pokazuje bardzo dokładne zużycie paliwa(max.różnica to 0.2l )A te "komputery"to raczej marne kalkulatory Edytowane 7 Maja 2012 przez manix Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Może jest to kwestia jakiegoś przebiegu przy którym komputer "kalibruje" się lub "dostraja". U mnie w benzynie 1.4 też mam wrażenie, że komputer wskazuje dokładniej niż na początku, choć to nie nastapiło przy pierwszym przeglądzie, tylko trochę później. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Auto dwuletnie, przebieg 60tys, kola 15cali. Tak jak napisalem, wskazania komp. restartuje po tankowaniu i o ile roznica miedzy tym co pokazuje komp,a tym co wyliczam dzielac l przez km jest jeszcze do zaakceptowania (0,4-0,6l na baku), ale licznik km w aucie zawyza ilosc o okolo 10%, to sumujac te wartosci spalanie jest o jakies 20% wyzsze. Czyli pewnie komputer ustawiony tak,aby pokazywal malutkie spalanie i radowal kierowce, ale rzeczywistosc troche inna. Edytowane 8 Maja 2012 przez sanchez Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
janio Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Mieliśmy nie pisać już postów w tym temacie, żeby nie dawać pożywki dla różnego rodzaju negatywów. A tu jak się wszyscy rozpisali to wyliczanka na całego. Na temat zerowania zużycia paliwa już było w innych wpisach. Jak pisałem wcześniej każde nasze auto, kupione po po przednim będzie miało jakieś za i przeciw. Wydaje mi się, że notek jest nieźle wyposażony. Szkoda tylko, że ciągle go modernizują i ci którzy kupili wcześniejsze modele mogą się tylko oblizywać, że w ich notkach tego nie ma. Przy okazji dodam, że mam kolegę który kupił skodę octavię, niby super auto, a brak sterowania radiem z kierownicy, nie mówiąc o bluetooth., el. szyby tylko na przód. Więc widzicie, nie ma co narzekać głowa do góry. . Światło w bagażniku u mnie gaśnie po 20 sek. lub jak włączam centralny zamek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Mieliśmy nie pisać już postów w tym temacie, żeby nie dawać pożywki dla różnego rodzaju negatywów. A tu jak się wszyscy rozpisali to wyliczanka na całego. Na temat zerowania zużycia paliwa już było w innych wpisach. Jak pisałem wcześniej każde nasze auto, kupione po po przednim będzie miało jakieś za i przeciw. Wydaje mi się, że notek jest nieźle wyposażony. Szkoda tylko, że ciągle go modernizują i ci którzy kupili wcześniejsze modele mogą się tylko oblizywać, że w ich notkach tego nie ma. Przy okazji dodam, że mam kolegę który kupił skodę octavię, niby super auto, a brak sterowania radiem z kierownicy, nie mówiąc o bluetooth., el. szyby tylko na przód. Więc widzicie, nie ma co narzekać głowa do góry. . Światło w bagażniku u mnie gaśnie po 20 sek. lub jak włączam centralny zamek. Każdy kto zostawia w tym temacie ,wpisy na temat co by zmienił w NOTKU i co w nim jest złego strzela sobie sam w stope.Pytanie-po co go kupiliscie?Zapytam niezadowolonych, auto-świat miał rację w ostatnim artykule o NOTKU? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 No wlasnie, biorac pod uwage plusy i minusy, to tych pierwszych jest znacznie wiecej, wiec mozna przymknac oko na pewne niedorobki Podsumowujac nie zaluje wyboru, a biorac pod uwage wyposazenie (acenta + premium + dvd/gps pioneer) moge powiedziec,ze czuje sie szczesliwym posiadaczem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 uwaga na predkościomierz! Jest dokladny jak diabli przynajmniej u mnie, a dlaczego tak twierdze? Otóż ostatnio bo przedwczoraj na pomorzu jadąc ekspresówką mialem włączony tempomat na predkosci 135 km/h. Złapany zostałem na radar przenosny który pokazał równo 135 i również równo mi mandat przywalili skąd inąd slusznie. Piszę to bo nie raz tu czytalem o jakimś zawyzaniu czy zaniżaniu. P.S. hm widze że tylko ja kubkiem zachaczam o awaryjne:) Dobra zmieniam kubek:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 (edytowane) Byłem jednym z pierwszych, którzy twierdzili, że ten temat jest bez sensu. Ale zobaczcie o jakich tu rzeczach piszemy. O kubkach wadzących o włącznik awaryjnych o kotach wchodzących pod maskę o komputerze który mógłby być dokładniejszy o podnoszeniu maski itp. Jakie to są problemy? Toż to drobiazgi z drobiazgów.Niektóre problemy są dodatkowo mocno nie codzienne i wielu z nas nawet nie myślało, że można takie mieć. Ale najważniejsze, że rozwinęła się luźna i sympatyczna rozmowa - taka powiedziałbym "wiosenna . E tam, olać Auto Świat. Może za jakiś czas przeczytamy w tej mądrej gazecie, że wadą Note jest źle umiejscowiony włącznik świateł awaryjnych bo włącza się go kawą. To dopiero będziemy mieli ubaw po pachy . No to co komu jeszcze przeszkadza ? . Edytowane 7 Maja 2012 przez ranger Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość weber29 Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 Podpuszczaj jak się wszyscy rozkrecą to dopiero będzie temat hehheh. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 7 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Maja 2012 mi na ten przykład przeszkadza to, że nic mi nie przeszkadza i nawet sobie ponarzekać nie mogę nawet błędy MI same się kasują, jak porządnie się autko wygrzeje i przejedzie w dłuższą trasę... tryb autodiagnostyki super sprawa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gmarcin Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Tez bylem przeciwny ale skoro mod puscił wątek.... Ale zobaczcie pozytyw w sumie tego wątku.....wad brak a wszelkie wyimaginowane "wady" wywodzą się tylko z krecenia nosem. A to za dlugie, a to za krótkie, a to za nisko, za wysoko. Czyli wszystko git i w normie bo my jestesmy rózni:) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 A mnie do szału doprowadzają kołpaki. Nie potrafię powiedzieć dlaczego. Ale w związku z tym, że nic mnie w Note nie denerwuje, postanowiłem na nich skumulować całe swoje niezadowolenie . Dobra, już nie podpuszczam. Wiosna jest, lato w drodze, jakoś tak zabawowo nastawiłem się w tym wątku. Już nie będę . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ech, a mnie denerwuje to, że jak widzę innego note, to kierowcą zazwyczaj jest pani w podeszłym wieku, czasem starszy pan. Sam najmlodszy nie jestem, ale do emerytury jeszcze troche mi zostalo, ale w Belgii, w ktorej mieszkam moje pokolenie jezdzi innymi autami. Nadrabiam głośnymi basami i zimnym łokciem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Czeslaw4 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Ech, a mnie denerwuje to, że jak widzę innego note, to kierowcą zazwyczaj jest pani w podeszłym wieku, czasem starszy pan. Sam najmlodszy nie jestem, ale do emerytury jeszcze troche mi zostalo, ale w Belgii, w ktorej mieszkam moje pokolenie jezdzi innymi autami. Nadrabiam głośnymi basami i zimnym łokciem. Co masz do starszych osób ? Czy według Ciebie starsi to mają siedzieć w domu i czekać na śmierć ? Bardzo ciekawe masz podejście. Mam nadzieję, że będziesz też kiedyś "stary" i przeczytasz ten post który sam napisałeś. Życzę Ci długiego życia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 (edytowane) Sanchez,załóż fele 16 ,szeroki lać,spojler na dach, ico tam jeszcze się da i lokieć na pewno zrobi wrażenie Czesław?,a tak na prawdę nie wiem jakie niektórzy maja pojmowanie stwierdzenia starszy-starsza pan-pani? Mimo emeryturki jakoś nie czuję się stary i jeszcze nie raz udawadniałem bubkom ze daleko im do mnie Edytowane 8 Maja 2012 przez JACKO29 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
g.a.polak Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Sanchez,załóż fele 16 ,szeroki lać,spojler na dach, ico tam jeszcze się da i lokieć na pewno zrobi wrażenie Czesław?,a tak na prawdę nie wiem jakie niektórzy maja pojmowanie stwierdzenia starszy-starsza pan-pani? Mimo emeryturki jakoś nie czuję się stary i jeszcze nie raz udawadniałem bubkom ze daleko im do mnie bo ty jesteś emerytowanym policjantem niecałe 40 na karku hehe :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Powiem tylko raz i nie powtórzę PUDŁO!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość sanchez Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Moja wypowiedź miała być żartem, nie chciałem nikogo obrazić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi