Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Co bym poprawił w NOTE

Gość dareke
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Skrzynkę też mam...owszem. Jak zbyteczna to złożona. Na zakupy się przydaje-nie "latają" po całym kufrze zakupy "w zrywkach"...tym bardziej, że nie mam "podziałki" do bagaznika (Visia). A torba na rzepy to raczej na drobiazgi motoryzacyjne: klucze, żarówki, apteczka, kamizelka, trójkąt, szmatka, rękawiczki, etc, etc. :) Dodam, że moja torba taka raczej lekka, a nie taka "dywanowa" jak tapicerka-mnóstwo takich na allegro. Moja nieco inna...ale nie ukrywam, że wygodna i się przydaje. :)http://www.moto-mix.pl/produkt/organizer-samochodowy-szary-69950.htm coś takiego podobnego tylko mam 3 przegródki.

Edytowane przez red

aha apropos kubek reno plus note, dopiero się zorientowałem, że mam jedno i drugie :)

przymierzę i dam znac czy pasuje

I jak pasuje ? :)

7. Przeniesienie tablicy rejestracyjnej na zderzak (dot. tyłu samochodu) - stuki, puki,

8. Troszkę więcej precyzji w montażu, chodzi mi o trzeszczenie, stukanie, chrupotanie plastikowych elementów w kabinie,

Zdecydowanie popieram

temat może bez sensu, ale miło pomarudzić/pomarzyć :)

A od siebie dodam, że jeśli ja miałbym robić facelifiting to chcę:

1. przesuwanie kanapy dzielone 40/60 (jak w Kia Venga)

2. światła do jazdy dziennej

3. odwtarzanie płyt z mp3

4. jakiś uchwyt na trójkąt w bagażniku

5. komputer pokładowy z chwilowym zużyciem paliwa

6. blutooth jest nieoceniony, ale mógłby zaczytywać numery z książki w telefonie

7. wskaźnik poziomu płynu do spryskiwaczy

Pozdrawiam

Edytowane przez irkm

Wrócę jeszcze do kubków/popielniczek. Dzisiaj w sklepie wszystko po 3 złote już miałem w ręku ten kubeczek co czesław, ale był jeden i nie za 3 tylko za 6 zł. Nie miałem drobnych i zrezygnowałem. Przelatuje sobie allegro - gadżety motoryzacyjne i spójrzcie co namierzyłem po tym linkiem. Troszkę droższe ale niegłupio wyglądają.

http://moto.allegro....2345592780.html

Pospieszyłem się nieco. Te z allegro może są ładniejsze. Niestety nie mieszczą się w otwór. który się zwęża na dole. Średnica 8 cm ciut przyduża.

Edytowane przez janio

Gość weber29

Wrócę jeszcze do kubków/popielniczek. Dzisiaj w sklepie wszystko po 3 złote już miałem w ręku ten kubeczek co czesław, ale był jeden i nie za 3 tylko za 6 zł. Nie miałem drobnych i zrezygnowałem. Przelatuje sobie allegro - gadżety motoryzacyjne i spójrzcie co namierzyłem po tym linkiem. Troszkę droższe ale niegłupio wyglądają.

http://moto.allegro....2345592780.html

Pospieszyłem się nieco. Te z allegro może są ładniejsze. Niestety nie mieszczą się w otwór. który się zwęża na dole. Średnica 8 cm ciut przyduża.

Janio nie jestem zwolennikiem takich modyfikacji, ale jak już to zerknij sobie. http://allegro.pl/ni...2347526560.html :devil:

post-46423-0-72340000-1337461628_thumb.jpeg

Edytowane przez weber29

• 1 miesiąc temu...

Miał ktoś z Was do czynienia z takim cudem techniki,? jakie jest Wasze zdanie?

http://moto.allegro.pl/chip-tuning-cyfrowy-30km-nissan-note-1-4-88km-i2376289388.html

Nie widziałem tego na oczy.. ale dwa z punktów wypisane tam jako zalety z góry pozwalają traktować to urządzenie jako świetny żart ;)

Mówisz o wzroście mocy i spadku spalania?

Wspaniały sposób, żeby zepsuć silnik na własne życzenie.

Jedyne zmiany to pewnie takie, że komp zalewa wiecej paliwa bez zwracania uwagi na AFR.

W każdym aucie N/A uzyskanie +30KM wymaga tak naprawdę worka pieniędzy, a nie zawsze jest możliwe. Wymaga między innymi modyfikacji/wymiany: wałków, obróbki głowicy, regulowanych kół, wydechu, dolotu, porządnego strojenia.

Jednym słowem za tą cenę wspaniała okazja :)

Dla tego też pytałem ,czy ktoś ma z tym jakieś doświadczenie,bo w cuda nie wierzę :D

Niestety, to jedynie piękny sposób wyciągnięcia pieniędzy :thumbsdown:

Dobra ide nynać, jutro Note po raz drugi w tym roku atakuje wybrzeże :devil:

Edytowane przez was79

Sposób podłączenia jasno pokazuje, że to zwykły rezystor, który ma oszukać silnik co do ilości zaciągniętego powietrza. Fakt, da się w ten sposób uzyskać parę koni więcej ale silnik bardzo szybko odczuje ciągłą jazdę na zbyt ubogiej lub zbyt bogatej mieszance. Szkoda gadać. Jeden koleś z forum Matiza zainstalował coś bardzo podobnie działającego w swoim aucie. Fakt, gdzieś przez rok był bardzo zadowolony, bo autko jeździło naprawdę lepiej. Po roku konieczny był remont silnika. Nie opłacało się tego robić i musiał wstawić inny silnik. Potem się okazało, że ten co kupił był silnikiem od TICO z głowicą Matiza. Też za bardzo się nie dało tym jeździć. W końcu sprzedał Matizka na części... Niech to będzie przestrogą dla amatorów taniego "tuningu".

http://motoallegro.p...2422548022.html

to będzie lepsze... ma te same funkcje, a jest tańsze i bezpieczniejsze dla silnika... ;)

Nie wierzę w takie cudeńka. Zwykła dioda która ma spowodować mniejsze zużycie paliwa ? Jaki wpływ może mieć urządzenie włączane do gniazda zapalniczki, tego to naprawdę nie rozumiem :( Pamiętacie takie ekononomizery do fiata 126p ? Wkładało się tulejkę trapezową do gaźnika i miało to powodować zawirowanie powietrza a tym samym oszczędność spalania. Ci co to wymyślili zrobili niezłą kasę a Maluchy paliły normalnie tyle ile miały spalić. Tak samo były takie kropelki do akumulatora, jeśli dobrze pamiętam nazywały się "baterwit". Miały one przedłużyć żywotność akumulatora, ale kto ich użył do akumulatora, za dwa dni musiał kupić nowy :) Przykłady można mnożyć o cudownych urządzeniach i uwierzcie mi, że nie da się poprawiać fabryki, która ma potężne laboratoria i systemy do testowania. Jeżdżę samochodami już ponad 40 lat i przyznam, że kilka razy skorzystałem z takich nowinek, ale nie wyszło mi to na dobre :)

Pamiętam turbinkę Kowalskiego :D