Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Pęknięty przewód przelewowy

akuma12324

Rekomendowane odpowiedzi

Witam.

Posiadam QQ 2.0 dci z 2007 roku. Pękł mi przelewowy przewód paliwowy(nr 1 na zdjęciu) . Kupiłem przewód i wymieniłem ale dalej występuje wyciek, a to zsadzi przewód, albo cieknie przy końcówkach. Czy w tych przewodach powinno wytwarzać się ciśnienie podczas pracy silnika na wolnych obrotach? Powrót mam drożny. Może któryś z kolegów wie co to jest za ustrojstwo nr 2 na zdjęciu? Próbowałem dmuchnąć w to z obu stron ale nie puszcza powietrza, może być zapchane?

Z góry dziękuję za pomoc.

post-40349-0-04293800-1336160745_thumb.jpg

Witam! Miałem ten sam problem!!!! Niestety to nie przewód jest przyczyną lecz wtryskiwacze. Zrobiłem test i na dwóch wtryskach bardzo mi przelewało, więc ciśnienie przelewu nadmiernie rosło i zrzucało końcówki przelewowe. Konieczne sprawdzenie wtrysków i przwdopodobnie wymiana (kosztowna operacja). Potrzebujesz szczegółów to mój tel. 600817342. pozdrawiam

No tak, tylko że mi auto jeździ normalnie, odpala bezproblemowo i ma dopiero 70 tys. przebiegu(wcześniej auto jeździło sporadycznie, teraz ja nadrabiam ;)). Jutro założe całe nowe przelewy i zobacze jaki będzie efekt

Wymiana nic nie da. Przerobiłem ten problem dogłębnie. Można samemu sprawdzić przelewanie zakładając kawałki wężyków na przelewy i odprowadzając paliwo do oddzielnych zbiorniczków (plastikowe kubki). Uruchomić silnik na kilka chwil i sprawdzić ilość przelewanego paliwa. (powinno być naprawdę niewiele). pozdrawiam.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...