prezesartek Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Na początek przeproszę bo wiem, że są już podobne tematy i odesłania do manuala/st steering system, ale albo nie umiem czytać albo jestem ślepy bo nie mogę znaleźć tej nieszczęsnej śruby do kasowania luzu w przekładni kierowniczej bardzo proszę o podpowiedz czy dobrze to zlokalizowałem na zamieszczonym zdjęciu jest to 1 czy może jest ukryta pod 2? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość leszekb Opublikowano 8 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Maja 2012 Raczej 1 bo pod dwójką to jest łożysko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
prezesartek Opublikowano 9 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Maja 2012 Tylko teraz czy na 100% bo nie chcę czegoś przestawić jak to nie to. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
toruniak30 Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 A czy to napewno luz w przekładni kierowniczej? ( luz troche musi być) Kto ci to wykrył ? też mi cos pukało byłem u kilku mechaników i nic nie wykryli aczkolwiek sugestie były na napęd przegub wew.maglownice .Dzisiaj wymieniłem końcówki drążka i cisza jak makiem zasiał , objawy miałem takie że na nierównościach mi ciągle pukało coś z lewej strony , przy skręconej kierownicy troszke mniej , przy zmianie biegów terz pukało (myślałem że poduszki silnika albo skrzyni) a okazało sie że to tylko końcówki Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek Drużyński Opublikowano 4 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Września 2012 witam ja mam to samo...przy ruchach kierownicą prawo lewo (tyk,tyk) wiadomo końcówki....ale figa ani końcówki an drążek i co ja się naszukałem i ewidentnie mam luz na zębatka/listwa w przekładni nie mam pojęcia czy to się koryguje może ktoś wie...i co ulega zużyciu...ktoś rozbierał ....dociekał ??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dominik14 Opublikowano 7 Września 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Września 2012 mi stuka jak krece kiera prawo lewo w oklicy tam gdzie wchodzi lewy drazek kierowniczy do maglownicy-moze kros wie co to moze byc? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.