Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Drżenie osłony zegarów. Jak dokręci??

johny25

Rekomendowane odpowiedzi

Jeżeli to jest P12 to po obu stronach tablicy rozdzielczej są plastykowe trójkąty , należy je pociągnąć do siebie i odsłonią się śruby mocujące na śrubokręt krzyżakowy, wystarczy dokręcić i po sprawie

Osłone górna sciagasz na siłe

skoro na siłę to pewnie jakiś zaczep jest urwany bo jedna strona trzyma się mocno a druga poluzowana

skoro sie boisz to

odkrecasz tunel srodkowy na dole i go odginasz

wyciągasz plastik mieszka bo pod schowkiem środkowym są dwa kły blokujące

ciągniesz do siebie panel srodkowy

ciągniesz osłone zegarów złap za środek i hajda

skoro musisz na siłę to znaczy, ze nikt nie grzebał i kiedyś trzeba zacząć luzowac ważne by pasowanie robić na spokojnie i nie na siłe bo wszystko łądnie wskakuje na miejsce.

u mnie jest tylko jeden zaczep urwany panela środkowego przez 7 lat a juz kilka razy przez radio było rozbierane

ja sciagalem osłone niedawno , sciaga sie 2 zaslepki - trojkatne , odkrecasz 2 srubki i sciagasz , tez mi cos drzalo ale to wina plastikowych materialow przy wyzszej temp zewnetrznej zjawisko ustąpilo ale zapobiegawczo wylozylem laczenia gąbką , zastanawiam sie tylko jak sciagnac plastiki podszybia tj cała deskę bo na sucho jak wlaczam auto po nocce podbije sobie obroty na luzie tak do 2,5 to tez drgania slysze w sumie wydaje sie ze to wlasnie ze strony zegarow ale jak wspominalem wylazylem gąbką i nie powinno byc juz nic slychac a jednak ....

po za panelem srodkowym i osłona zegarów oraz schowkiem reszta jest całością i niestety musisz się pogimnastykować przy odkrecaniu

gdzies opisałem jak zdemontować cała deskę ale nie wiem w jakim temacie i po co

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...