Sajmon_LP Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 yhm....podejrzewam że cena zabije, od innych modeli nie podejdą? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 ktos pisal ze zamiennikow brak z tego co kojarzę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ILLINX Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 Nie polecam kupna wysprzeglika na alledrogo, ja sie naciąłem. Po założeniu "nowe" z alledrogo chodzilo gorzej niz dojechane stare. W koncu kupilem i wysprzeglik i pompe sprzegla w ASO za okolo 1100 plnów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 powinno dac rade http://www.conceptzperformance.com/Cart/description.php?II=8843&Car_Type=350Z&UID=2013063013011883.30.233.233 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 to o ile sie nie myle jest pompa sprzęgła, mi chodzi o wysprzeglik , ten element ktory sie odpowietrza przy skrzyni biegów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 30 Czerwca 2013 Udostępnij Opublikowano 30 Czerwca 2013 dokladnie...tu masz wysprzeglik oem http://www.frsport.com/Nabco-Clutch-Slave-Cylinder---Nissan-350Z-Infiniti-G35-03-04_p_16194.html nie slyszalem o zamiennikach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 wygląda podobnie, http://allegro.pl/nissan-almera-n16-2-2-di-wysprzeglik-f-vat-i3302407815.html nie wiem czy nie zaryzykowac, wymiana to kilka minut, odpowietrzanie podobnie, sprawdzilbym chociaz czy jest roznica jakakolwiek.. Problem z biegami zażegnany ! Były opcje że synchronizatory, były opcje że sprzęgło, wysprzęglik, pompa, że docisk trefny albo najlepiej cała skrzynia do wymiany.... No właśnie, ile ludzi tyle było pomysłów.Dzisiaj wymieniłem przewód od wysprzęglika na przewód w oplocie, wszystko odpowietrzone i.... sprzęgło chodzi nareszcie ciężej, tak jak powinno, chwyta w połowie a chwytało przy samej podłodze, w końcu wrzucam 1-2-3 a nie 1-luz-2-luz-3 oraz wsteczny nie zgrzyta jak szalony tylko wchodzi no powiedzmy jak to wsteczny. Mam jeszcze pompe od sprzęgła drugą którą awaryjnie chciałem wymieniać jednak stwierdzam że skoro się nie poci a już jest poprawa znaczna to chyba nie ma potrzeby by jej wymieniać. Tak więc rada również dla innych, jeśli macie podobny problem z wbijaniem biegów czy wysprzęglaniem to warto zacząć od wymiany przewodu elastycznego na przewód w oplocie !Nareszcie się udało, bo już były plany zrzucać na nowo skrzynie, kupować sprzęgła itd... Dzień udany Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 ten przewod to dorabiany jakis?? bo moze odrazu zmienie u siebie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 http://allegro.pl/przewod-hamulcowy-w-stalowym-oplocie-lml-350-mm-i3348384323.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 a napiszesz mi jakie koncowki maja byc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 10 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 10 Lipca 2013 banjo10, m10x1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 a dlugosc?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sajmon_LP Opublikowano 11 Lipca 2013 Udostępnij Opublikowano 11 Lipca 2013 wysłąlem linka 350mm bedzie ok, generalnie jest 270mm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Czy trzeba wyciaga skrzynie aby ten przewod wymienic? Ile plynu wchodzi w uklad hydrauliczny sprzegla?jak jest dobry plyn ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 11 Grudnia 2014 Udostępnij Opublikowano 11 Grudnia 2014 Nie trzeba wyjmować skrzyni. Płynu nie pamiętam ale chyba niecałe pół litra. Ja mam zalane motulem rbf 600 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 pytanie jeszcze, bo będę zamawiał ten przewód jedna z końcówek ma być męska czy żeńska. W sklepie mówią ze żeńska, nie wiem czy uda sie podglądnąć jaki jest oryginalnie bez wyciągania przewodu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
13E7 Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 Zamów sobie z HELa najlepiej a też mi się zdaje że jest żeńska Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razzar Opublikowano 5 Stycznia 2015 Udostępnij Opublikowano 5 Stycznia 2015 http://allegro.pl/przewod-sprzegla-w-oplocie-hel-nissan-350z-z33-i4906251922.html ten myślę , tylko koleś mówi ze są 2 rodzaje, ale stawia na żeński... wiec chyba zamówię ten żeński Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Albert Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 13 Kwietnia 2016 Wracając do tematu głośniej skrzyni. U mnie objawy jak u autora. Wymieniłem wyprzęglik wraz z łożyskiem (bezpłatna wymiana w ramach akcji serwisowej Nissana). Efekt wycia skrzyni nie ustąpił. W dalszej części diagnostyki serwis zdiagnozował nadmierne zużycie jednego z łożysk (niestety nie wiem którego) oraz uszkodzenie jednego zęba koła trzeciego biegu. Zdecydowałem się na wymianę kompletu łożysk. Efekt wycia wyraźnie się zmniejszył ale nie ustąpił. Pozostało do wymiany koło trzeciego biegu. Jaki będzie skutek dam znać po wymianie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Coobcio Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 piwota tego mosieznego w wale korbowym niech zmienią to się dopiero wtedy powinno wyciszyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mmati9 Opublikowano 14 Kwietnia 2016 Udostępnij Opublikowano 14 Kwietnia 2016 A u mnie w przedziale 1200-1800 obrotów słychać coś z napędu tak jak by wał, wymieniłem tulejki dyfra przednie minimalnie się uciszylo ale nadal słychać. Jak obejmie wał rękami to jaki jest dopuszczalny luz obracajac go w lewo i w prawo ? Czy to nie ma znaczenia ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi