Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

probiem z klimą p12

Gość sylwcia
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Gość sylwcia

witam. problem polega na tym że przy temperaturze zewnętrznej 25 stopni na zwykłym nawiewie jest taka sama temperatura powietrza jak przy załączonej klimie na temperaturę 18 stopni bez żadnej zmiany. Co to może być?

I jeszcze jeden problem ze sprzęgłem. jest bardzo krótkie. czy to morze być pompka sprzęgła?

Czy da się sprawdzić domowym sposobem czy jest czynnik w układzie klimatyzacji?

1 Tak i nie jest na przewodzie klimy taki zaworek jak w oponie pod szarym korkiem jak go wcisniesz to powinien zasyczec ale to tylko syk nie stwierdzisz tym ilości siuwaxu w układzie klimy najlepiej wydać 200pln i mieć pewność

2 jakie masz auto co to znaczy krótkie łapie tylko na górze czy tylko na dole

W komorze silnika idą aluminiowe przewody klimatyzacji , po jej włączeniu sprawdź czy jedna z nich jest zimna . z lewej strony silnika od strony paska wieloklinowego na dole jest sprężarka ze sprzęgłem na kole pasowym , po załączeniu klimy sprzęgiełko powinno zaskoczyć ( będzie słychać klapnięcie) a jeżeli nie to brak jest czynnika chłodzącego lub zaśniedziony jest zawór rozprężny przy chłodnicy chłodzącej w kabinie ( ciśnienie sprężarki to 15 atm a ciśnienie rozprężne poniżej 2 atm.- sprawdzi to magik od klimy podłączając zegary pod zawory na przewodach klimy w komorze silnika i powie co jest grane).

Krótkie sprzęgło to rozumiem że bierze na dole , nie określiłaś jaki silnik ma twoja primka , jak podasz to Ci powiem co z tym sprzęgłem.Pozdrawiam

Gość sylwcia

silniczek 2.0 benzynka

i ciężko wchodzą biegi. jak nie wcisnę dobrze sprzęgła to zgrzyt

Sprawdzałem ten czynnik w rurkach no to coś tam psiuka ale słabo i rurki są obydwie ciepłe.

nabij klime J.W.

ale możesz poprosić o środek UV w celu sprawdzenia szczelności jesli nie jesteś pewna to zaoszczedziśz na jednym ładowaniu

jesli przypuszczasz nieszczelnośc (wertepy i inne mocne wstrząsy)