Jerzy Dąbczak Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Witam, Mam problem z (jak sądzę fabryczną) antena zamontowaną na dachu.Mimo kilkukrotnych prób w żadne sposób nie mogę jej ani jej pochylić ani odchylić.Próbowałem WD40 ale bez skutku i zacząłem się zastanawiać czy przypadkiem nie jest ona montowana na stałe w jednym położeniu ? a może ktoś ma jakiś pomysł jak ją ruszyć ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jak tak patrze na zdjęcia, to antena w N16 sedan jest tego samego typu, co w mojej N15 hatchback - czyli na stałe w jednym położeniu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Jedno połozenie anteny. Taka sama jak u mnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Dąbczak Opublikowano 11 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Dzięki za info i dobrze że nie próbowałem na siłę jej położyć. Jednym słowem jakiś geniusz to zaprojektował Problem pojawia się na myjniach automatycznych gdzie jej położenie jest problem ze zmieszczeniem się w automacie myjacym. Czy ktoś wie,czy jest opcja żeby ją zamienić na inny bardziej praktyczny model bez potrzeby pełnego demontażu całości i pełnej instalacji nowej ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Spróbuj ją odkręcić, powinna być przykręcana, na gwincie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 jeśli masz taką ze zawiniętym drutem wokół bata to jest to odkręcalne ale u mnie po jakimś czasie główka obróciła się w plastiku i juz mam antene nie odkręcalną jeżdze na ręczną i nie drapie lakieru Trzeba demontowac sufit do wymiany anteny Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
buladag Opublikowano 11 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Maja 2012 Antena z przodu czy z tyłu? Jak z przodu to gniazdo wygląda na regulowane ale takie nie jest. Można antenę odkręcić. Dostęp do anteny mamy po zdemontowaniu oświetlenia przedniego ze schowkiem na okulary. Jeśli nie ma tej lampki to niestety pozostaje odklejanie podsufitki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.