Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

HYDE PARK - DYSKUSJA NA RÓŻNE TEMATY

DINO
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Ale artykuł o którym wspomniałem, mówi min. o firmach, które robią osłony na zamówienie pod samochód a nie silnik. I do tego solidne - ze stali ;)

Aaa panie to dla takich jak mój teść on wszędzie zapitala i po wszystkim ,ja to tylko po asfalcie nie wjeżdżam na drogę gruntową  :devil:

Mnie nie stać na wymianę zawieszenia za te pieniądze wolę co innego w samochodzie porobić  :)

Teść już Drakule robił zawieszenie a dopiero przejechane 24000km!!

Edytowane przez Edek01

Edek ,zaczynam mieć obawy czy aby nie cierpisz na amnezję. Gdziesz ja Ci napisałem że z kałuz? Pisalem wyraźnie że odpływ z szyb przypada dokładnie na te otworki w kapslach. Ale ty przecież MUSISZ przeinaczyć ,prawda?

Tak masz racje napisałeś z góry woda kapie  :)

A pamięć u mnie jak to moja Mama śp mawiała ulotna, za dużo jajek jadłem ale i dziś jajecznice zrobię sobie z 8 a jak na kiełbasie :)

Edytowane przez Edek01

W dniu 25.02.2015 o 10:02, Edek01 napisał:

Tak zasadnicza ,ale to w takim razie jak masz pełną osłonę to dlaczego woda z kałuż leje ci się na kapsle ??????

Ja pitolę, co to by się musiało dziać, żeby woda z kałuż - spodem, mogła by się lać na kapsle :D :D :D.

A to żaden problem wjechać szybciej w kałuże co nie trudno, u nas na drodze jak po prawej stronie co chwila kauża to nie będziesz zwalniać bo za tobą jadą!! 

Przed kałużą wysiada się z auta i cich go na plecy - przenosimy... Nie wiecie o tym?

Tak samo robimy przed każdą inną drogą niż asfaltowa....

;)

W dniu 25.02.2015 o 11:29, Skyller napisał:

Przed kałużą wysiada się z auta i cich go na plecy - przenosimy... Nie wiecie o tym?

Tak samo robimy przed każdą inną drogą niż asfaltowa....

;)

No to po naszych drogach, zwłaszcza po deszczu, za wiele się nie pojeździ. Teraz już wiem dlaczego są małe i duże autka, przy zakupie sprawdzamy czy damy radę dźwignąć na plecy  :)

Ja to już powiedziałem sobie że jak tiide sprzedam stiderowi to jade po nowego Terrano w sam raz na nasze drogi .

A że teścia często jeżdżę Drakulą 4x4 to mi się podoba że nie muszę uważać na to sramto i owamto :devil:

Dracula Nissan ja cię nie pier....... :)

Edytowane przez Edek01

Witam serdecznie Panowie mam mały problem ponieważ chciałem polecić wszystkim forumowiczom dobre i solidne listwy boczne i nakładki na zderzak ale nie wiem gdzie umieścić post oraz czy mogę podać link. Bardzo proszę o odpowiedź oraz nie zbluzganie mnie na wejściu, Pozdrawiam Kemex. 

W dniu 25.02.2015 o 12:24, Edek01 napisał:

Ja to już powiedziałem sobie że jak tiide sprzedam stiderowi to jade po nowego Terrano w sam raz na nasze drogi .

A że teścia często jeżdżę Drakulą 4x4 to mi się podoba że nie muszę uważać na to sramto i owamto :devil:

Dracula Nissan ja cię nie pier....... :)

Tak na dobrą sprawę, Duster ma bardzo dobrą mechanikę z Nissana. Jego słabym punktem jest buda i jakość wykończenia wnętrza. Jeżeli w Terrano dostaniemy tą samą świetną mechanikę, dobrze i solidnie zaprojektowane wnętrze oraz budę wukonaną w technologi Nissana, to Terrano zapowiada się naprawdę dobrze ! :)

Ale fajnie pozmieniali Draculę i z lekkim sercem w teren i na krawężniki super :)

Ten Dracula Terrano jest w salonach Nissana w Rosji .

Ja lubię kanty na karoserii- obłości doprowadzają mnie do mdłości  :wacko:

Jak dla mnie Drakula to nie to :(......dwa tygodnie temu znajomy kupił Dustera 1.6 4x4 Ambiance. 

OK, z zewnątrz nawet spoko, ale środek to już inna bajka, jakoś kiepsko jak na 2015 rok :(

A o materiałach nie wspomnę bo przy dotyku sprawiają wrażenie mało wytrzymałych i żeby nie być złośliwym, tandetnych.

Wolę dopłacić i wyszarpać coś z salonu Nissana, na pewno zadowolenie z zakupu będzie lepsze.

W dniu 4.03.2015 o 16:55, M@reS napisał:

A o materiałach nie wspomnę bo przy dotyku sprawiają wrażenie mało wytrzymałych i żeby nie być złośliwym, tandetnych.

Ja nie dotykam tylko jeżdżę, więc nie muszę teoretyzować - fakt,szału nie ma, wyglądają tanio i dość tandetnie. Za to po trzech latach eksploatacji nic się nie urwało,nie odpadło i wszystko nadal działa. Co ciekawe, nic też nadal nie skrzypi, czego nie dało się powiedzieć o mojej byłej  accencie, gdzie świerszcze odzywały się tu i ówdzie praktycznie od pierwszego tysiąca przebiegu. Po terrano gigantycznego skoku jakości się nie spodziewam jeśli bazą będzie ta sama konstrukcja, najwyżej przybędzie nieco świecidełek. To ma być tanie, wszechstronne i w miarę dzielne w terenie auto a nie crossover w gatunku qashqaja 

Ja w teren się nie wybieram, w koło asfalt (urok większego Brytyjskiego miasteczka) 

A i polne drogi w dobrym stanie.....może dalej na północ będzie inaczej ale nie ciągnie mnie tam ....za zimno :)

Jestem po trzech operacjach kręgosłupa więc dla mnie liczy się wyważone zawieszenie (nie twarde i nie za miękkie, w Notku I mi pasuje)

Na wyspach sporadycznie jeżdżę Volvo V70 2.4 170KM, częściej rowerem lub pieszo :)

Żona chwali sobie Notka 1.6 bo został w kraju...więc czego chcieć więcej ? :)

No i następny zakup to na 98% to Nissan Juke, na dwie osoby wymarzony samochodzik. Tylko jeszcze nie wiem jaki silnik, wiem że benzyna :D

Juke jest: drogi,bardzo ciasny, twardo zawieszony, średnio solidnie wykończony - nadal te twarde i trzeszczące plastiki, choć lepsze niż w Note - jeździłem trochę dzięki uprzejmości znajomej posiadaczki wersją z 1,6 Pb (oczywiście 2x4 - 4x4 praktycznie nikt nie kupuje z uwagi na kosmiczną cenę i skrzynię CTV). Jest też - w mojej subiektywnej ocenie - dziwaczny, żeby nie powiedzieć brzydki. Renault Captur wygląda przy nim jak łabędź przy brzydkim kaczątku  :)

Ja co do juke mam mieszane uczucia.fajne , ale dla mnie ,damskie autko

oczxywiście wiem,że jest też demon  nismo

A ja jeżdżę Draculą teścia 1.6 16V 4x4  jak jest pijany a że jest często to często jeżdżę :devil:

Dla mnie jest to super samochód nie przejmuje się dziurami na drodze, krawężnikami. w środku więcej miejsca jak w QQ  

A tryb Auto jest super w napędzie zimą :)

Koszty utrzymania dużo mniejsze jak Nissana a części do Draculi oryginały dużo więcej tańsze jak Nissan.

Mi Nissan Dracula Terrano się podoba !

Edytowane przez Edek01

Dla mnie dobre i Francuskie to tylko wino i skrzypce :D

Podchodzę bardzo ostrożnie do samochodów z Francji ido każdego VW :)

Jakoś tak się do nich zraziłem i nie widzę zmiany na lepsze. A mam możliwość korzystać z Citroena C5 i Reno Clio 2014r. Obydwa nie przypadły mi do gustu.

A co do Juke....tak jak pisałem na dwie osoby starczy :) no i lubię takie dziwactwa. W sumie to interesuje mnie środek bo w nim siedzę, a on mi pasuje. "Obudowy" i tak nie widzę ze środka :)

Note też jest brzydki a mimo to niezastąpiony :)

Edytowane przez M@reS

A wiesz że mamy we dwóch tylko Japońskie emblemat ,silniki, układ hamulcowy  :devil:

Bo reszta to jest Francuska :)