TESTER 1956 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jacko z czym mam sobie dać spokój z bezsensownym używaniem AC cały rok i większym spalaniem ????? Jak potrzeba chłodu to włączam ,jak potrzeba osuszyć kabinę włączam to tyle z używania AC Tylną szybę włączam jak mam lód na szybie z tyłu bo ja szyb nie skrobie SKROBAKIEM w zimę tylko ogrzewam aby się lud sam rozpuścił Co do Akumulatora to jest zawsze doładowany bo jeżdżę na DRL o akumulator to ja się nie martwię Silnik odpala od pierwszego cyknięcia rozrusznika Ranger a dlaczego mam się pozbawiać luxusu posiadania AC w dodatku z funkcją Auto Jednym słowem postępujesz jak każdy zdroworozsądkowy kierowca, chociaż znam taką jedną panią co nie włącza klimy, pierze w skorupach kokosowych orzechów a trzy letnie dziecko podobno piersią jeszcze karmi bo to podobno zdrowo. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Wszystko co by to nie było trzeba używać z głową A nie rozumiem zapitalania kompresora cały rok !!!!!!!!!!1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Jacko z czym mam sobie dać spokój z bezsensownym używaniem AC cały rok i większym spalaniem ????? Jak potrzeba chłodu to włączam ,jak potrzeba osuszyć kabinę włączam to tyle z używania AC Tylną szybę włączam jak mam lód na szybie z tyłu bo ja szyb nie skrobie SKROBAKIEM w zimę tylko ogrzewam aby się lód sam rozpuścił Co do Akumulatora to jest zawsze doładowany bo jeżdżę na DRL o akumulator to ja się nie martwię Silnik odpala od pierwszego cyknięcia rozrusznika Ranger a dlaczego mam się pozbawiać luxusu posiadania AC w dodatku z funkcją Auto Edziu,czytaj ze zrozumieniem to co ktoś pisze i o czym ,a nie wkładaj w usta innych słów .Nie pisałem o używaniu klimy cały rok,tylko o Twoim strachu czy jest czynnik,dla tego też pytałem Ciebie czy też masz stracha przed załączeniem tylnej szyby ogrzewanej,ot co. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Pisaliśmy o klimatyzacji a ty wyskoczyłeś o moich obawach włączenia ogrzewania tylnej szyby i akumulator Miedzy Akumulatorem a AC jest taka różnica że stan akumulatora elektrolit- naładowanie sobie sam sprawdzę ,a czynnika w układzie AC sam sobie nie sprawdze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Ręce opadają...dobra Edziu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Tobie coś często te ręce opadają może to z przepracowania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 Tak Edwardzie.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 heehe...Edek to człowiek z granitu nawet nie z żelaza bo żelazo rdzewieje Nikt go nie przebije:) 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 2 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 2 Września 2015 heehe...Edek to człowiek z granitu nawet nie z żelaza bo żelazo rdzewieje Nikt go nie przebije:) No co Ty . Granit da się uformować, a Ediego nie. Nie ma takiej możliwości ...i porównania 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ranger Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Nie czepiajcie się Edzia. Dla takich kierowców pewnie kiedyś powstanie samochód który na desce rozdzielczej będzie posiadał: - czujnik ciśnienia w oponach - czujnik temperatury oleju - czujnik temperatury płynu chłodzącego - czujnik poziomu płynu spryskiwaczy i jego temperatury - czujnik ciśnienia czynnika w klimatyzacji - wskaźnik liczby oktanowej aktualnie spalanej benzyny Chciałbyś takie auto Edziu? 2 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Oj bardzo Ale jeszcze bym dołożył czujników- czujniki ciśnienia oleju i naładowania akumulatora I poproszę pole siłowe aktywowane z kluczyka jak bardzo potrzebne na parkingach i pod sklepami tam tylko czekają aby przypie..... Gdzie bym nie zaparkował a parkuje na odludziu parkingu ,sklepu to lecą do mnie jak muchi do g.......co za naród Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Edek z jednym się zgadzam w 100%.....ja też parkuję pod sklepami z dala od "tłumu", w miejscu gdzie nie ma ŻADNEGO samochodu. Po wyjściu ze sklepu już mam z prawej i z lewej "muchę" mimo że sytuacja na parkingu się nie zmieniła. Więc nie wiem jak to wytłumaczyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Tragedia z tym naszym parkowaniem i co ja zauważyłem jeszcze, że im bardziej czysty tym bardziej ściąga do siebie ! Ale dokładnie mają kupę wolnych miejsc ale NIE on tu musi się K ...przyklejać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Nie tylko u nas....ja częściej parkuję w GB bo tam mieszkamy I sytuacja podobna.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 MareS o ja cię bardzo przepraszam ale ja tak nie miałem jak byłem na kontraktach w UK. Kiedy bym nie podjechał do cioci ASDA czy lepszego wuja Morissona to tam mojego samochodu nie oblegali a też miałem czysty i zadbany I gdzie nie byłem w UK to mnie nie oblegali ,ja bardzo miło wspominam UK , mieszkałem w Crewe mieście zbudowanym przez Polaków tych co zostali po 1945! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
JACKO29 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Sprawdzę to na moim,...bo już na nim koloru nie znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) U nas jednak "oblegają" .......W sumie pod Tesco po "kątach" parkują przeważnie Polacy bo brytole aut za bardzo nie szanują Więc może dla tego zawsze ktoś zaparkuje obok w ustronnym miejscu Kiedyś sąsiad wprosił się na posesję i pytał czemu sam tak często czyszczę samochody. I czemu w środku nie ma kubków po kawie i okruchów po przekąskach On mimo tego, że ma czas samochód traktuje jak narzędzie, w sumie nie pamiętam żeby miał czysty Edytowane 3 Września 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Jacko nie ma się co martwić że lakier znika w oczach, w sklepach jest Plastidip albo jak wolisz Plastilak Ale nikt nie przebije kolegi naszego Wicia od Nissana Almery co mu cały samochód gwoździem porysowali ,on sobie cały pomalował farbą do Batmobila 1. Po zabawach "artysty" z gwoździem w ręku, byłem zmuszony przedwczoraj przygotować samochód a wczoraj po lakierować całą almere. Jako, że z pieniędzmi ostatnio krucho, a moje zdolności lakiernicze są nikłe zdecydowałem się nie lakierować zwykłym lakierem bo nie było by mnie stać na powtórkę przez zazdrość "sąsiadów" (o, po lakierował samochód, o to niechcący zahaczę kluczami), z samochodu usunąłem rdzę, która pojawiła się na rysach i pokryłem dwoma warstwami podkładu i takim "cudem":http://www.emfarby.p...kiernictwo.htmlposzło 5,5 litra, 4 warstwy, pierwsza delikatny rozprysk, druga lekko pokrywająca a 3 i 4 już zamykająca. Na "lakierze" powstał lekko chropowaty baranek, a sam lakier jest matowy, bardzo głęboko ciemno szary, lecz nie czarny. Plusem jest to, że jak coś by się stało to wystarczy psiknąć i nie ma śladu, a i otarcia parkingowe mi nie straszne. Dodatkowo koszty samego środka wyniosły mnie 0 zł ponieważ leżało 7 litrów w piwnicy od tamtej wiosny BTW, wkrótce dorzucę zdjęcia jak prezentuje się samochód. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 (edytowane) Można tak jak kolega wyżej...a można i tak https://www.youtube.com/watch?v=8DGJOZS2jPY A tak się u nas robi "bezwypadki" którymi "jeździła kobieta" https://www.youtube.com/watch?v=rjhKEQFHqZw Edytowane 3 Września 2015 przez M@reS Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Nie teraz lakier nie jest w modzie, guma w płynie, panie tylko guma Tak nie ma jak Blacharze Mechezy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dar1962 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 małżeństwa z nissanem ciąg dalszy http://www.test.auto.pl/news/renault-prezentuje-alaskan-concept/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TESTER 1956 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Zawsze mam czyściutkie,wypastowane auto na parkingach stawiam, ma się rozumieć bezpiecznie, tam gdzie najbliżej wejścia jest miejsce i nigdy nie mam problemu, że oblega mnie jakieś robactwo. Już dawno mam za sobą bezpieczne, pseudo, parkowanie z dala od innych. Widać lata, niekoniecznie, praktyki robią swoje. Więc apeluję do Was Szanowni Panowie odrobinkę, choć, opamiętania w tym parkowaniu zapewniam mniej stresu i mniejsze nerwy jakby co, ot po prostu stawiam a co za tym idzie godzę się z tym co będzie i tak nie macie na to żadnego wpływu. 1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Edek01 Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Za te czyściutkie wypastowane Auto, poszedł ogromny Plus A za Chiny Ludowe nie zaparkuje najbliżej wejścia bo tam zawsze czyha Element społeczny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Thunder Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 A ja mam zawsze brudne i dlatego nikt koło mnie nie parkuje, by sobie ferszalunku nie upaprać :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@reS Opublikowano 3 Września 2015 Udostępnij Opublikowano 3 Września 2015 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi