Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

problem z pompą paliwa N15

Gość wasyleq

Rekomendowane odpowiedzi

Gość wasyleq

Musze prawdopodobnie wymienic pompe paliwa z swojej Almerce ponieważ objawy jakie sa wskazuja na jej zużycie... Nie mam tylko pojęcia gdzie ona jest znajduje i jak sie zabrac do jej wymiany ;O Moze ktoś sie juz z tym bawił i moglby pomoc i doradzic;)

ziomus ja ostatnio grzebe przy pompie non stop bardziej przy pływaku ale jeden ujj musisz podnieść siedzenie i będzie tam jasno szara pokrywka na 3 śrubki jak ją zdejmiesz to odpinasz 2 kostki póżniej bedzie z 6 śrubek je też odkręcasz są bardzo małe mogąci się już nie powkręcać spowrotem zanim je odkręcasz musisz dwa węże zdjąć ja obcegami ściągałem schodzą na luzie jak jest ciepło :) zanim tą pokrywe zdejmiesz to najlepiej by odkurzyc dookoła niej co by syf do baku nie naleciał póżniej wyciągasz pływak i tam są też dwie rurki i na ich końcu jest pompa jest jeszcze uszczelka między pływakiem a bakiem jak odkręcisz to ona się zdeformuje i niebedzie juz pasować można coś silikone podziałać albo kupic w aso chociaż mi ta uszczelka dopiero za 3 razem się zdeformowała jak będziesz zdejmował pływak to powoli może się uda

Gość wasyleq

A co masz z ta pompa ze sie z nia tak meczysz?? ;/ Bo u mnie jest sprawa ze nie chce wchodzic na obroty a jak dam wiecej gazu to przyspiesza no ale przerywa a po przełaczeniu na gaz jest juz elegancko i kreci sie jak szalona;) Jeszcze sprawdze filtr ale wątpie...

@UP

To wymien termistor, na allegro ok. 5zł z wysylka, ja wymienilem bo nie dzialala rezerwa, teraz wsio ok.

@wasyleq

A moze masz do wymiany filtr paliwowy, a nie pompe? Mialem podobne objawy i okazalo sie ze filtr byl zapchany.

Może sie zapowietrzyla ja juz kupilem nowa i nie zdazylem jej wymienic bo zaczela stara chodzic co uwazala juz ja za martwa;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...