Piotrastorun Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Witam Wszystkich Forumowiczów . Mam dylemat czy dobry olej kupiłem do mostu (LSD),w sklepie zapewniali mnie że tak ale chciałbym się upewnić. Mam taki olej: Shell Spirax S2 A 80 W-90 , API GL-5 z góry dziękuję za odpowiedz i pozdrawiam z Torunia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 19 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Maja 2012 Olej do tylnego mostu musi mieć oznaczenie LS 80 W 90 LS GL5 Ten Shell jest dobrym olejem ale nie jest olejem do mostu z blokadą cierną ! Kup Comę, Valvo lub QS z oznaczeniem LS i tyle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Piotrastorun Opublikowano 20 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Ok tak zrobię a ten dam do przedniego mostu i już. Mam jeszcze pytanie jak poznać czy to most H233 czy C200. Pewnie powiecie spuść olej i zobaczysz.Czy to są mosty typu szybki/wolny jak no. w Sprinterze? p.s mam Nissana od tygodnia Pozdrawiam Piotrek. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Whitie Opublikowano 20 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Maja 2012 Mosty w Twoim Terrano maja przełożenia 4.625, ale czy jest to H233 czy C200 niestety nie wiem... Nie zmienia to faktu, że oryginalnie były pakowane z jednym typem przełożeń czyli 4.625 i nie ma szybkich i wolnych. Oczywiście te przełożenia możesz zmieniać ale to spore pieniądze są i roboty sporo...no i nie wiem jak w ogóle jest z dostępnością przełożeń do Terrano... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 sa podpisane od dołu ... ewentualnie po vinie 233 i 200 to średnice wieńca zębatego o ile sie orintuję jesli to cokolwike wnosi. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ceniakenzo Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 ile litrow oleju wchodzi do tylnego mostu w t1?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.