Belfast Opublikowano 21 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Maja 2012 Witam wyczyscilem przeplywomiez i przepustnice srodkiem w sprayu. Teraz samochod trzyma 1000 obrotow i wiecej. alma jest z 2005 juz po lifcie 1.5 benzyna. czytalem o jakijs adaptacji ale u mnie nie ma linki a po odlaczeniu wtyczki od przepustnicy od razu zapala sie check engine i musze kasowac komputerem. gdzies wyczytalem ze to cos z silnikiem krokowym moze byc. Prosze pomuzcie co zrobic , co rozebrac gdzie stuknac. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 silnik krokowy to wysokie obroty powyżej 3tyś nie mniej. Adaptacja to regulacja pedałem gazu, musisz sie podpytać na warsztacie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 chyba mylisz wtyczki zieloną przepływki z brązową przepustnicy. planujesz brazową, zielonej nie dotykaj:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belfast Opublikowano 22 Maja 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 jutro zrobie zdjecie i pokaze ktora odpinalem. dziekuje za wezelka pomoc. adaptacja pedalem gazu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Borofik Opublikowano 23 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2012 adaptacja czujnika przepustnicy ( wtyczka kolor brązowy ) : 1. odpalamy silnik i osiagamy optymalna temp. po wszelkich naprawach, czyszczeniach itp. obroty biegu jalowego oscylują w granocach 1000 - 1500 2. wyłączamy wszelakie pobieracze prądu, pracuje tylko silkiczek i nic więcej 3. wypinamy brązową wtyczkę na ok 15 sek i wpinamy ponownie 4. pozostawiamy silnik na chodzie 15 min. obroty biegu jałowego ustawiaja sie automatycznie na ok 750. i wsio. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Belfast Opublikowano 1 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 zrobilem jak piszesz. ta wtyczka przy przepustnicy jest u mnie zielona. wlaczylem silnik rozgrzany, odpialem wtyczke, zapalil sie check engine, poczekalem 15 sekund wpialem spowrotem obroty wzrosly do 1800 i nic sie nie zmienia. check eng oczywiscie nadal sie swieci. ide po laptopa zeby podpiac kompa i skasowac bledy. Odlanczalem wtyczke zaznaczona kolkiem Uploaded with ImageShack.us Po odlaczeniu wyskakuje check eng z tymi kodami Uploaded with ImageShack.us Już se poradziłem. Pomogło z bajerem ala zaplon pedał gazu i td ta kombinacja. Proste Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
misiekztg Opublikowano 5 Marca 2013 Udostępnij Opublikowano 5 Marca 2013 możesz kolego opisać dokładniej jak sobie z tym poradziłeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.