Gość BSFPL Opublikowano 22 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2012 Witam posiadam nissana almere n15 1.4 16v hatback mam problem z moim autem i poszukuje profesionalnej rady kogoś kto bedzie wiedział o co chodzi a mianowicie problem polega na tym ze jakiś czas temu wymieniłem olej i filtr oleju w moim nissanie na magnatec 10w 40 i pojawiły sie spore komplikacje kiedy odpalam auto kontrolka smarowania powinna zgasna max 1 - 1,5 sec po odpaleniu a u mnie tak sie nie dzieje bywa tak ze pali sie nawet 5 sec i dopiero wtedy gaśnie podczas kiedy sie pali słychac z silnika klekot coś jak by zawory ale nie ma pojecia co to jest kiedy kontrolka wkoncu zgaśnie to po tym musze jeszcze czeka jakomś sekunde az klekot ustanie dla lepszego wyjaśnienia problemu dodam tylko ze nawet w tych goracych dniach wystarczy ze auto postoi zgaszone 20 min i kiedy je odpalam jest to samo i nawet dluzej musze wtedy czekac az kontrolka przestanie sie palic nie mam pojecia co to moze byc szukam profesionalnej pomocy kogos kto mial moze podobny problem ze swoim autem z gory dziekuje za udzielone rady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TomaszCiaglo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Poszukaj lepszego filtra i dobrze by bylo wlac olej taki jaki byl przed wymiana, ten temat juz ktos przerabial na forum - moja tez stuka na zimnym oleju (castrol gtx 10w-40) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.