marcin316 Opublikowano 29 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 29 Grudnia 2015 Odgrzeję kotleta... Dzisiaj zamówiłem Tyrankowi Yuasę 95Ah, 830A. Sporo jest akumulatorów o tych parametrach i rozmiarach około 300x175x220mm ale mając do dyspozycji Boscha, Vartę i tym podobne wybrałem właśnie Yuasę... Za dwa-trzy lata będę mógł napisać, czy był to dobry wybór Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hugh_h Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Ja nadal jeżdżę na centrze o której pisałem, zero problemów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin316 Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 U mnie w Tyranku Centra Plus, tylko że coś około 72Ah, wytrzymała dwa lata (okres gwarancji) a Futura w drugim dieselku po trzech zimach zaczęła również niedomagać, kiedy przyszła czwarta... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Dżem Opublikowano 30 Grudnia 2015 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2015 Kiedyś 4-5 lat temu Futura miała sporo reklamacji, nie wiem jak jest teraz. 2 Plusy 5 lat żyją i dobrze się mają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Hellsin Opublikowano 26 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2017 Niestety również odgrzeję kotleta, bo widzę, że koledzy nawet już z separatorami "wariowali" (p.s: pozdrawiam Powall-e jak jeszcze tu siedzi ), otóż u kolegi pada w Terrano II 2.7 TDi (tym słabszym) drugi aku, niestety nigdzie nie ma napisane co to tam ciekawego włożyli, też szczerze nie przypatrzyłem się temu jak to zrobili ... Co tam wsadzić - 75Ah ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bayes Opublikowano 27 Lutego 2017 Udostępnij Opublikowano 27 Lutego 2017 Przypowieść: Dwa lata temu potrzebowałem NA JUŻ akumulator, bo stary bez żadnych ostrzeżeń padł w środku nocy, w środku miasta. Pojechałem taksą do Tesco 24h i kupiłem jedyny akumulator z plusem po lewej, jaki tam znalazłem - do Lanosa Miało być "doraźnie", ale wiecie jak to jest z prowizorkami... Jeździ do dziś, nic mu nie jest, pali od kopa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi