Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 25 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2012 Witam. To mój pierwszy post na forum Problem polega na tym, że w momencie przekręcenia kluczyka na obwód prądu,kontrolka AIR BAG wogole sie nie zapala zaś od ABS zapala się tylko na 1 sek i gaśnie. po odpaleniu silnika po ok 7 sek widać jak kontrolka od poduszek delikatnym siwatlem miga. zauwazyłem to dopiero w nocy ABS zaś działa w dziwny sposób. Gdy jadę i przed krzyżówką chcę się zatrzymać to mam wrażenie jakbym miał poślizg i czuje na pedale hamulca drganie,identyczne jak w zimie na lodzie. Nie wiem co to może być. Prosze o pomoc Pozdrawiam. PS Pojazd jaki mam to Primera 2.0 TD 90 KM 2001 r Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mruwwa Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 Witam. Mam ten sam problem wlasnie dzisiaj się pojawil. z niecierpliwością czekam na jakies porady. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 28 Maja 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Maja 2012 jak ABS sie załącza to drży pedał w lecie może lżej bo lepiej laczki trzymają Skontroluj stan ogumienia i klocków i tarcz może wystarczy coś wymienić na sprawne pod warunkiem że masz wystarczającą ilośc DOT4/R3 A jeśli coś się żaży to bym najpierw stawiał na masę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 14 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Grudnia 2012 U mnie to był pęknięty pierścień przegubu w prawym kole;) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 A diagnostyka pokazała jakiś błąd ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 15 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2012 Na zworke jeżeli o to Ci chodzi ,nie pokaże błędu abs Do tego trzeba samemu dojść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 Mi wymigało 21 ale wcześniej podczas jazdy zaświeciła lampka abs. Przynajmniej wiedziałem gdzie szukać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 16 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Grudnia 2012 ABS nie wymiga Ci błędu na zworke: Tu masz jak postepować : http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/18527-p11wp11-td-kody-bledow/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dawid1 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 Nie "na zworkę" tylko skrajny pin do masy (pomarańczowo - czarny przewód) i wymigało błąd 21. Zrobiłem to na postoju. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Mateusz_P11_144 Opublikowano 17 Grudnia 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Grudnia 2012 a to i owszem Zapomniałem o tym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi