Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[N16] Wymiana pasów bezpieczeństwa przód

rooddah

Rekomendowane odpowiedzi

Cześć wszystkim, mam problem z pasem bezpieczeństwa (przedni prawy) jest poszarpany (taki kupiłam: nie wiem czy głodny piesek czy ktoś jeździł z kawałkiem pasa na zewnątrz). Problem jest z ich zapięciem bo poszarpana część nie przechodzi przez otwór i osoba która nie siedzi na wdechu ma problem z zapięciem. Napiszcie czy da radę wymienić sam pas (mechanizm jest ok chyba)? I czy jest realna różnica w oasie z n15 a z n16? bo kwotowo jest. Na allegro szperałam i są w okolicach 200zł, ale jak mówie: ja potrzebuje TYLKO sam pas.

Myślałam też o wycięciu tego kawałka ale zostałby taki cienki kawałek w tym odcinku,nie wiem czy byłoby to bardzo bezpieczne [załączam zdj: jest to bardzo podstawowy zarys ponieważ jestem w pracy i nie mam dostępu do realnego foto :-P ]

pozdrawiam

post-49584-0-98340200-1338187522_thumb.jpg

Nikt nie sprzeaje samego pasa chyba, że jako taśma mocująca w sklepach dla tirowców

Można kipić i to bym raczej polecał całą puszkę z bebnem bo przy demontażu możesz źle nawinąc sprężyne lub blokadę pasa i będziesz bujał się z problemem

ok, dzięki jwa za odp. Co sądzicie o używkach, jak sprawdzić czy nie powypadkowe ? ma to znaczenie?

p.s. samA sobie nie wymienię raczej, no i patrz czasem na "Płeć" w profilu :-)

Polecam kontakt cezarcar na Allegro lub ten sam człowiek NISSAN Części Cezary Neznajek w Google

Korzystałem z jego fachowej wiedzy, kupiłem kilka rzeczy ,mają praktycznie każdą część do Nissana i nie drogo.

Polecam.

Oświadczam że nie mam żadnych powiązań biznesowych z w/w i jedynie chcę pomóc rooddah .

Dzięki Nisstor ! Nie mają niestety na stanie póki co ale warto wiedzieć na przyszłość, dzieki

p.s. samA sobie nie wymienię raczej, no i patrz czasem na "Płeć" w profilu :-)

:o PRZEPRASZAM :D

Czy napewno rozmawiałaś tel. z p Cezarym ?,dzisiaj rozmawiałem z jednym z pracowników ad. potrzebnej

części dla mnie i zapytałem o pasy,-stwierdził "są napewno,z napinaczmi ,do n16 lift"

Pozdrawiam .

oj to przepraszam, nie rozmawiałam telefonicznie, sprawdziłam tylko jego oferte na allegro.

@jwa, no problemo ;-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...