Gość nowy użytkownik Opublikowano 13 Lutego 2015 Udostępnij Opublikowano 13 Lutego 2015 Witam.Z wielką trwogą przeczytałem wpisy dotyczące tego problemu, ponieważ ja użytkuję X-Traila ( w dislu ) od kilku miesięcy. No i jak to bywa w takich opowieściach, ja mam od tygodnia identyczne objawy w moim aucie. Z tą tylko różnicą, że u mnie najpierw pojawiały się zaniki tempomatu ( raz zanikał a innym razem pojawiał się ) a kontrolka check engine zaświeciła mi się kilka dni temu. Wizyta u" magika" zaskutkowała tym że wyłączył mi kontrolkę ,która po kilkunastu kilometrach zapaliła sie ponownie.Wizyta u kolejnego "magika" -ponowne wyłaczenie kontrolki i zapewnienie że to będzie powracać. A teraz najważniejsze: jeden magików wyrazil sie wprost , że tu nie ma znaczenia czy to QQ czy x-trail, bo to i tak renault megane po roku 2007. Następną istotną spawą jest to, że otrzymałem listę błędów które zostały zdiagnozowane podzczas "oględzin" . W obu przypadkach były to błędy dotyczące 1) czujnik B wspomagania turbosprężarki ,2) czujnik masowego lub objętosciowego przepływu powietrza, oraz szereg innych błędów których nie potrafiłem wyszukać w necie. Faktem jest też to, że usterka pojawiła mi się w 2 tyg. po wymianie filtrów powietrza i paliwa w serwisie w Rzeszowie. No i teraz to już sam nie wiem czy coś wniosłem do tego problemu Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi