Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

miarka poziomu oleju

jęndrula
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam pytanie co do bagnetu pomiaru oleju dziwnie on wygląda, nigdy takiego nie widziałem bagnet jest dziwnie powyginany gość u którego oglądałem ten samochód (jestem zainteresowany kupnem) mówi że tak jest, chciałbym się zapytać użytkowników auta jak to wygląda.(Qashqai 1.6)

Witam

Mam pytanie co do bagnetu pomiaru oleju dziwnie on wygląda, nigdy takiego nie widziałem bagnet jest dziwnie powyginany gość u którego oglądałem ten samochód (jestem zainteresowany kupnem) mówi że tak jest, chciałbym się zapytać użytkowników auta jak to wygląda.(Qashqai 1.6)

Proszę

post-36057-0-56799900-1338310443_thumb.jpg

Gość griszka

nie musisz oglądać bagnetu, możesz zaufać elektronicznemu pomiarowi. Kwadraciki pokazujące poziom oleju są wyskalowane w przedziale maks-min bagnetu (maks na wskaźniku elektronicznym oznacza maks na bagnecie). Przynajmniej u mnie tak to działa.

Dzięki za odpowiedź,

ja wszystko rozumiem tylko ciekawi mnie co on robił z tym bagnetem że tak wygląda, dziś idę go oglądać jeszcze raz i zrobię zdjęcie,

żeby tak go ukształtować to trzeba mieć fantazję albo jest inna przyczyna o której gość nie mówi.

nie musisz oglądać bagnetu, możesz zaufać elektronicznemu pomiarowi.

Ciekawie, jak dowiesz się że w silnik zalano poziom oleju wyższy niż max?

Dzięki za odpowiedź,

ja wszystko rozumiem tylko ciekawi mnie co on robił z tym bagnetem że tak wygląda, dziś idę go oglądać jeszcze raz i zrobię zdjęcie,

żeby tak go ukształtować to trzeba mieć fantazję albo jest inna przyczyna o której gość nie mówi.

W 2.0 dci przed liftingiem bagnet był plastikowy i fabrycznie nieregularnie poskręcany. Dopiero po liftingu zastosowano klasyczny, metalowy, prosty bagnet. Może w 1.6 jest podobnie.

W 2.0 dci przed liftingiem bagnet był plastikowy i fabrycznie nieregularnie poskręcany. Dopiero po liftingu zastosowano klasyczny, metalowy, prosty bagnet. Może w 1.6 jest podobnie.
W 1,6 bagnet ma dwa półkoliste wygięcia w dolnej części, o kształcie zbliżonym do tego co narysował kol. jendrula, przy czym jedno jest po jednej a drugie po drugiej stronie bagnetu. Może mają one stabilizować bagnet w okragłej (rurkowej) prowadnicy? Edytowane przez Yan_2007

W 1,6 bagnet ma dwa półkoliste wygięcia w dolnej części, o kształcie zbliżonym do tego co narysował kol. jendrula, przy czym jedno jest po jednej a drugie po drugiej stronie bagnetu. Może mają one stabilizować bagnet w okragłej (rurkowej) prowadnicy?

Tak wygląda umnie na zdjęciu

• 3 lata później...

Witam. W temacie kształtu bagnetu do mierzenia oleju . Dzisiaj zauważyłem , że bagnet jest dziwnie skręcony. Silnik 1.6 dci. czy to jakas awaria czy taki ma być. Załączam zdjęcia. Pozdrawiam

post-66169-0-38046200-1448188220_thumb.jpg

post-66169-0-64879800-1448188245_thumb.jpg

Pewnie wkręcił się w wał korbowy silnika. :D

A tak serio, to wszystko jest OK. Taki kawał cieniutkiej blaszki musi być skręcony żeby zachować jako taką sztywność.

Pewnie wkręcił się w wał korbowy silnika. :D

A tak serio, to wszystko jest OK. Taki kawał cieniutkiej blaszki musi być skręcony żeby zachować jako taką sztywność.

To mnie uspokoiłeś. Dzięki