Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

[350z] Spalanie rozne silniki:)

popiolkas
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Spalanie na LPG (średnia z 1000litrów): miasto 18-20l/100km, .trasa13-15l/100 LPG (jazda dynamiczna lub bardziej dynamiczna). W stosunku do PB, LPG spala 20% więcej. Przy dziadkowej jeździe w trasie da się zrobić 10,5l/100km.

• 2 tygodnie później...

Byłem wczoraj na wycieczce w św. Lipce itp. (tak sie przejechać 300-400 km) i spalanie wyszło mi 7,6 litra :D:D (automat) i dodam że to wynik końcowy a w trakcie miałem lepszy ale pare miast musiałem przejechać (np: Olsztyn) i spalanie wzrosło :P (jazda bardzo spokojna, 3 wyprzedzania na całej trasie)

Średnie spalanie podczas mojego wypadu do Chorwacji, w sumie 3500 km: 9,5l/100km :)

No to ładnie, mi wyszło 11,1l/100km z wypadu w alpy i na lazurowe 4700km :)

Z ciekawostek: przed podjazdem na Passo Stelvio skasowałem spalanie, na górze pokazało mi 23,4l/100km, dodam tylko że jechałem bardzo spokojnie ;)

No to ładnie, mi wyszło 11,1l/100km z wypadu w alpy i na lazurowe 4700km :)

Z ciekawostek: przed podjazdem na Passo Stelvio skasowałem spalanie, na górze pokazało mi 23,4l/100km, dodam tylko że jechałem bardzo spokojnie ;)

no ładnie ponad 3 koła na wchę ,ale warto też w monaco byłem i drogą lazurowym się jedzie super

mam pytanie czy ktos umie przeliczac, badz zna dobry kankulator spalanie z mpg na l/km

to jest dobry przelicznik?

1 mile per gallon = 0.425143707 kilometers per liter

bo z niego wychodzi mi spalanie na poziomie 8l.

mam pytanie czy ktos umie przeliczac, badz zna dobry kankulator spalanie z mpg na l/km

to jest dobry przelicznik?

1 mile per gallon = 0.425143707 kilometers per liter

bo z niego wychodzi mi spalanie na poziomie 8l.

Kupujesz zegary od europy wkładasz, wszystko pasuje P&P i masz wszystkie jednostki europejskie bez zadnych problemów i kombinacji.

Kupujesz zegary od europy wkładasz, wszystko pasuje P&P i masz wszystkie jednostki europejskie bez zadnych problemów i kombinacji.

nie bede specjalnie zmieniał, ale czy oby na pewno masz rację...sprawdzałeś??

Spalanie sie liczy prosto :P Masz np. 18,5 mpg (GALONY USA)

18.5 * 1,6 (mile) = 29,6 km/g

100/29,6 = 3,37

3,78(galon) * 3,37 (wyliczony zasięg) = 12,73 litra na 100 km

oczywiscie mniej więcej, nie dbając o miejsca po przecinkach itp.

Edytowane przez michalgdb

• 10 miesięcy temu...

A czy ktoś z was czy spalanie jak i licznik kilometrów można przeprogramować np. Consultem żeby pokazywał w litrach/100km a licznik w km a nie milach?

• 2 tygodnie później...

Ktoś wcześniej napisał że mu pali 100zł na 100kilometrów i chyba tego się trzeba trzymać :wave:  czyli 1 ZŁOTY ZA KILOMETR !!

Mam 350z 2008 - (teoretycznie 313 KM) pali:
- przy spokojnej jeżdzie 13-14 litrów

- w mieście 16 l.
- najczęściej jednak - mieszana jazda agresywniejsza to 16-18 lirów 

:devil:

Pytanie spokojna jazda gdzie? trasa to 9l do 8l da sie zejsc przy 90-100km h , spokojna jazda miasto nie za dużo korków 12l , jazda w korkach światła itp 14l , dynamiczna jazda miasto 16l , srednia po tygodniu Warszawa korki plus dynamiczna jazda plus upalanie plus dziadkowe jazdy poza Warszawe 12,8l więc mi wychodzi sporo mniej jak 100pln 100km

Pytanie spokojna jazda gdzie? trasa to 9l do 8l da sie zejsc przy 90-100km h , spokojna jazda miasto nie za dużo korków 12l , jazda w korkach światła itp 14l , dynamiczna jazda miasto 16l , srednia po tygodniu Warszawa korki plus dynamiczna jazda plus upalanie plus dziadkowe jazdy poza Warszawe 12,8l więc mi wychodzi sporo mniej jak 100pln 100km

To masz szczęście, że Twoja Z-teczka tak mało pali, albo ja mam pecha,  że mam ciężką nogę  :icecream: 

...i niestety ten kilometr kosztuje mnie złotówkę - ale ogólnie nie płacze z tego powodu.

Swoją drogą - to muszę popróbować tego, by zejść ze spalaniem maxymalnie !!!

ja w zeszłym tygodniu wróciłem zetką z wakacji. i jestem bardzo pozytywnie zaskoczony. przejechałem równo 3500 km i średnie spalanie z całego wyjazdu wyszło mi 10,8 l/100km. Wydaje mi się, że to naprawdę ładny wynik jak na 3,5l V6...

ja mogę powiedzieć tak:

EU jak jadę to jest od 10-20 w mieście, przy jeździe 2tys+ bieg 2tys+ bieg 2tys+ bieg, średnio po mieście wychodzi ok 14+

Nismo jak jadę to wychodzi średnio po mieście ok 13-15, ale mogę powiedzieć, że na trasie pod 400km to przy 160-200+ wychodzi 13 coś

a podsumuje to tak: po co jest ten durny temat, co to kogo obchodzi w końcowym rozliczeniu ile to pali, nie pali 30-40 wiec o czym jest rozmowa na każdym forum

a podsumuje to tak: po co jest ten durny temat, co to kogo obchodzi w końcowym rozliczeniu ile to pali, nie pali 30-40 wiec o czym jest rozmowa na każdym forum

Muszę przyznać koledze racje. Jednakowoż ten temat miał w założeniach zapewne pokazyać anomalie u co niektórych (...) i już się kręci. Temu tyle a temu sryle - bo ten gniecie, a tamten nie gniecie. I coś się dzieje...  :argue:

Temat ok , jak ktoś chce kupic Z niech wie ile pali :> dla jednych to norma dla innych mało , myślę że spalanie w tym samochodzie jak na tak ciężka bude i dużą moc jest naprawde małe , inna sprawa że tutaj nie da się jezdzić spokojnie  :> ostatnio chciałem tylko do pracy pojezdzić jade z bemowa na mokotów jakies 11km , pierwszy dzień spoko ale już kolejnego dnia jakaś Bmka się napatoczyła i popłynąłem spalanie wzrosło i darowałem sobie eco jazde , faktycznie wychodzi około 100pln 100km i tak taniej jak taxi więc polecam , jeśli ktoś już lubi liczyć to lepiej kupić fure za 30tys w leasing gdzie rata wynosi 600pln najlepiej z gazem ja np kupuje chryslera c300 z gazem gdzie 100km kosztuje mnie 33pln w ten sposób samochó plus gaz kosztuje mnie mniej od wachy do zetki:>:> a Z będzie dłubany teraz maks bo ma byc tylko do zabawy

Dla zainteresowanych opcją samochodu do dojazdów do pracy polecam nowy nabytek:>:> jest MOC AMERICAN MUSCEL

https://plus.google.com/photos/114629776315747366222/albums/5895690929903199841?banner=pwa&authkey=CKWEpvXBzZWJ4AE

Dobrze że takie tematy są. Jak kupowałem auto, trudno było się dowiedzieć ile mniej więcej klamot typu 350z/g35 potrzebuje.

u mnie spalanie lpg wygląda następująco:

miasto 13 do 16, w zimę na krótkich odcinkach 18

trasa od 11 przy prędkości 90km/h wzwyż

ja jak kupowałem 3 rożne 350z to w życiu nie czytałem na forum-żadnym, ani nikogo nie pytałem ile pali, czego nie lubi, a co lubi- pytałem czy warto kupić płacąc 60+