Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Paliwo jest a samochód szarpie | Almera 2.0 GTI

KobcoN

Rekomendowane odpowiedzi

Witam, mam pewien problem, w pewnej chwili przy dodaniu gazu zaczęło szarpać samochodem jakby paliwa brakowało ale to nie mozliwe bo strzałka była grubo ponad rezerwą. Zatrzymałem samochód, odczekałem 5 min, uruchomiłem ponownie i przestało szarpać jakby nagle paliwa "przybyło", przejechałem tak 5km aż do garażu. Dodam, że przez ostatnie 2h raz na jakiś czas kręciłem Almere do odcięcia zapłonu. Czy to może mieć jakiś związek z tym ze pompka paliwa nie wyrabiała z podawaniem i komputer zgłupiał, dlatego zaczęło szarpać samochodem jakby nie było nic paliwa.

kolega miał tak w golfie zapchany był smok w baku ale przydazało mu sie to dosc czesto

• 2 tygodnie później...

Witam!!

Mam podobny problem, dlatego dołącze się do tematu:)

Tyle że u mnie w N15 1.4 '98r, jadąc jednostajnie, powiedzmy 50 km/h i ok 2.5 tys obr/min jak dodaję lub puszczam gaz, nawet delikatnie, jest szrpnięcie lub dwa, nie za mocne ale odczuwalne...

Świece wymieniałem, filtr paliwa regularnie z olejem i pozostałymi filtrami, przekazanie napędu (przeguby itp) są ok. Nie wiem już czego się złapać, może pompa paliwa??

Pomożecie?

Pozdrawiam :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...