Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Jak pompa lepsza Bosch czy Zexel?

Gość rzemyk244

Rekomendowane odpowiedzi

Gość rzemyk244

Na wstępie jako nowy na forum chciałem wszystkich powitać.

Zastanawiam sie nad kupnem Primery 2.0 TD 2000r przebieg 207000km pompa wtryskowa Bosch. Obecnie jeżdzę Almerą 1999 2.0D pompa Zexel z którą mam problemy (z nastawnikiem). Proszę o poradę czy pompa Boscha jest mniej podatna na usterki i bardziej żywotna? Na co jeszcze warto zwrócić uwagą przy zakupie ?

Z pompą bosch jest więcej aut i można uzyskać więcej pomocy w p11 ;)

W pompie BOsch rowniez sa problemy z nasatwnikiem . Czy zexel czy bosch nie ma znaczenia -chodzi tu o filtr paliwa ze te nastawniki tak siadaja . jesli kupisz primere to bedziesz mial wiecej mocy . teraz 75 a potem 90 KM W tym aucie co chcesz kupic odpadnie rowniez czujnik polozenia walka rozrzadu (na zexelu jest ) Bedziesz ewentualnie rowniez mogl pomierzyc opor wtryskiwacza sterujacego (teraz nie masz takiej mozliwosci. Dojdzie rowniez turbina -teraz nie masz . Przy kupnie zwroc uwage na kontroke check silnika . U siebie tez ja masz . PO przekreceniu zaplonu ma sie swiecic a po zapaleniu silnika zgasnac . ma chodzic. Sciagnij przewod z turba i zobacz czy ne jest bardzo zaoliwiony . Takze przewod od strony przeplywki i zobacz czy tam tez nie ma oleju. Reszte doradza koledzy.

Teraz mala uwaga. Nastawniki czy boscha czy zexel naprawia sie tak samo. Chodzi o to ze tak jak pisal kolega Raaad z osprzetem bosch predzej uzyskasz pomoc . Poza tym primerka sie jezdzi lepiej bo jest dluzsza

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...