Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Terrano II 2,4

popowe

Rekomendowane odpowiedzi

Witam. Czy silnik w terrano 2,4benzyna 116konny ma jednopunktowy czy wielopunktowy wtrysk paliwa?

Czy silnik ten silnik był modyfikowany od 93r do 2001r?

Czy były różne modele 2,4 czy tylko cały czas ten jeden 116 konny?

Mnie się wydaję że masz chyba na jednopunkcie, z resztą jeśli widoczna jest listwa wtryskowa w komorze silnikowej to znaczy że masz na pełnej szprycy, łatwo coś takiego rozpoznać. Pozdrawiam

• 2 tygodnie później...
Gość Scream_no1

ja mam 2,4 12v KA24E co ma 124KM na wielopunkcie. Z tego co widziałem są dwie wersje osprzętu, ja mam listwę wtryskowa a kolektor dolotowy z przepustnicą ustawioną poziomo (trochę to wygląda jak mono wtrysk), nie posiadam też lambdy. tuż przy końcu dolotu przy głowicy) mam 4 pół przepustnice, na jednej ośce sterowane podciśnieniem, z tego co wiem to jest jakiś patent który zwiększa moment obrotowy przy niższych obrotach. widziałem jeszcze drugą wersję wielopunktu, gdzie przepustnica była pionowo zamontowana.

• 6 miesięcy temu...

Witam wszystkich, to mój pierwszy post, do rejestracji nakłonił mnie post Scream_no1 i proszę o pomoc!! Wczoraj zdjąłem głowicę w moim Mavericku-Terrano 2, silnik KA24, przepustnica jak w poście powyżej. Dziś odebrałem pięknie zregenerowaną, jutro składam. Zauważyłem jednak, że mam niepodłączone podciśnienie do zaworu sterującego właśnie tymi małymi przepustnicami w kolektorze dolotowym. Nie mogę znależć ani miejsca podłączenia, ani wolnego wężyka. gdzie ten zawór jest podłączony? Pomocy...

Problem rozwiązany, serwisówka z ruskiej strony pomogła :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...