Gość trxworks Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Hello... Posiadam od 9 miesięcy 350z z USA i mam mały problem z brakiem spryskiwaczy seryjnego xenona. Udało mi się tanio dokupić zderzak z zaslepkami pod spryskiwacze i tyle... Nie mam pojęcia co dalej robić , co jeszcze musze dokupic jak to wszystko podłączyć. Myślałem o takim zestawie http://allegro.pl/sp...2379100480.html teraz zostaje kwestia podłączenia elektryki , jakiegos przycisku w kabinie który je uruchomi. Prosze o pomoc bo jestem zielony... a w dodatku Policja zatrzymala mi dowód za ich brak... proszę nie zmieszajcie mnie z błotem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 1 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 1 Czerwca 2012 Wysłałem Ci wiadomość prywatną. Odczytaj ją. Pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 zdobadz oem zestaw..2 spryski ,przewody elektryczne i wodne,przycisk,pompka wysokocisnieniowa(jeżeli jest osobna) i tyle Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trxworks Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 A powiedz mi gdzie taki oem można dostac jak go szukać. To jakis uniwersalny zestaw czy przystosowany do zetki? Pomysł Filona tez dobry...Dzieki narazie tak zrobie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 na allegro od ludzi którzy handlują czesciami do Z..domyslam sie ze nie bedzie tanio Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 2 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 2 Czerwca 2012 zdobadz oem zestaw..2 spryski ,przewody elektryczne i wodne,przycisk,pompka wysokocisnieniowa(jeżeli jest osobna) i tyle I chyba jeszcze drugi zbiornik i wymiana pierwszego zbiornika, tak, żeby można go było połączyć z drugim, co nie??? domyslam sie ze nie bedzie tanio pewnie nie bo sam zbiornik prawy dla przykładu kosztuje ~800zł a oprócz niego jeszcze w sumie dużo innych... ale chyba kiedyś widziałam na all cały zestaw na aukcji więc może coś będzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość trxworks Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udało mi się zakupić dwa spryskiwacze wysokociśnieniowe , pompe , przewody i rozdzielacz. Nie mam tylko pojęcia jak to podłączyć do instalacji elektrycznej. Macie może jakiś pomysł? Myślałem że może zamiast spryskiwaczy tylnej szyby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hot_rider Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 (edytowane) jak wszystko co elektroniczne +/- i po wszystkim ...jak nie ma kostek wolnych to podepnij sie do czego kolwiek.. najlepiej jakbys miał oem przycisk do spryskiwaczy Edytowane 3 Czerwca 2012 przez hot_rider Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Filon Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Pamiętaj że do takiej pompy jest potrzebny przekaźnik. Inaczej spalisz styki w przełączniku. Jak nie bardzo się na tym znasz to lepiej iść do elektryka samochodowego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sirtrojan Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 sam mam taki projekt rozdłubany i dylemat jak go podłaczyć. FXior w ogóle nie miał sprysków -wyciałem dziury - do wzmocnienia zderzaka przykręciłem aluminiową konstrukcje trzymająca pompkę. Rozmieściłem rurki po aucie i tyle na razie. Mam przekaźnik czasowy który planowałem wpiąć do zasilania przedniej szyby i tak włączałby się kiedy np spryskiwałbym przednią szybę 5 sekund ( możliwa jest regulacja czasu ). Zrezygnuje chyba jednak z tego pomysły bo jak ktoś napisał - styki nie wytrzymałby takiego poboru prądu ( pompka ciśnieniowa na prawdę mocno daje i obciąża układ). Raczej zakończy się to dodatkowym przyciskiem + bezpiecznik 30A. Tyle ode mnie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek.85 Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 Jak wstawisz przekaźnik to pozbędziesz się problemu obciążenia styków/kostki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi