Gość adpf Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 Witam, wskazowka cały czas po rozgrzaniu silnika pokazuje ok 1/4 temperatury nie stoi poziomo, leży troche poniżej środka. Czy to normalne??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 u mnie w 1,9 też nie stoi poziomo tylko pionowo - wskazówka dochodzi do połowy - niech wypowiedza sie posiadacze 1,6 ale tez możesz sprawdzić jakość twojego płynu jesli jest ok to może tak ci ma leżec pionowo a jak stoisz i grzeje się auto to włacza ci sie wentylator zobacz wtedy na wskaźnik co wskazuje od dawna masz ten problem czy taka właśnie zagwostka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość adpf Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 u mnie w 1,9 też nie stoi poziomo tylko pionowo - wskazówka dochodzi do połowy - niech wypowiedza sie posiadacze 1,6 ale tez możesz sprawdzić jakość twojego płynu jesli jest ok to może tak ci ma leżec pionowo a jak stoisz i grzeje się auto to włacza ci sie wentylator zobacz wtedy na wskaźnik co wskazuje od dawna masz ten problem czy taka właśnie zagwostka tyle ile posiadam auto czyli ok. 3 miesięcy. Czy jest zimno czy gorąco stoi w tym samym miejscu nic sie nie dzieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 3 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 3 Czerwca 2012 ale po uruchomieniu od razu wskazuje ci jakąś wartość czy rośnie do i już Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jolo Opublikowano 4 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 4 Czerwca 2012 u mnie też troche poniej poziomu jest, więc raczej normalne to jest :-) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
igorgfx Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 witam troszkę odgrzebie temat (P12 1.8) u mnie wskazówka podnosiła się idealnie do poziomu natomiast po przekroczeniu mniej więcej 100KKm zaczęła lekko zwisać pod poziomem poszedłem z tym do mechanika a ten stwierdził że: wymieni płyn i termostat bo jak to określił "za wcześnie puszcza" tak też zrobił okazało się że wskazówka nie chce się podnieść całkiem do poziomu ale dał gwarancje na życie swojego psa że w komputerze wszystkie wskazania są jak książka nakazuje ale wskazówki naprawić nie potrafi ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 marny pies pewnie znajda jaka jak otwiera sie termostat i wiatrak daje pełna pare to normalne że wskazówka tyć opadnie ale po co cały czas patrzeć na nią jesli jest ok to kreska w te i we wte dla strzałki to żadna różnica trzeba dodać jeszcze poprawke na wskaźniki elektroniki etc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_sz_n Opublikowano 24 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 24 Października 2012 (edytowane) Mam Primerke 1.8 od miesiąca i wsumie to też się nad tym zastanawiałem czy przypadkiem nie wymienić termostatu i czyjnika temp. lub czujników - bo nie wiem czy jest jeden do kompa i drugi do zegarów czy jeden za to wszytko odp. U mnie też jest tak, że rośnie do poziomu i stoi - nawet gdy wentylatory się włączają. Kiedyś u mechanika na kompie pokazywał mi, że temp. była ok 90-95 i wentylatory zadziałały, a wskazówka pozioma. To mam te części do wymiany czy się z tym wstrzymać ?? Edytowane 24 Października 2012 przez kamil_sz_n Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 26 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Października 2012 (edytowane) jesli wiatraki sie włączają i robią wichure to jest wszystka ok gorzej gdyby dym z korka zbiornika wyrównawczego leciał a wiatraki sie nie włączały nie martwiłbym sie wskaźnikiem jesli nie wchodzi na czerwone buć może te trzy kreski do czerwonego to są właśnie te trzy stopnie do wrzenia płynu Edytowane 26 Października 2012 przez jwa Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość mirekg9 Opublikowano 27 Października 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Października 2012 Zgadza się. Jeśli w poziomie to jest ok. Każde wyżej wskazanie strzałki dopiero powinien budzić niepokój. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi