CeglA Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Witam, Mój fabryczny zestaw głośnomówiący działa wyjątkowo słabo. Bardzo często mnie przerywa, a powyżej 100km/h praktycznie nikt z rozmówców nie jest w stanie mnie zrozumieć. Macie podobne doświadczenia, czy to raczej jakaś wada ? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ewa_hb Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ja mam podobne doświadczenia, od strony rozmówcy Słabe te zestawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 To teraz rozumiem, dlaczego u mnie w aucie ktoś mimo fabrycznego zestawu zamontował dodatkowy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
promo Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Ja mam dodatkowy zestaw Nokia Ck-20W z którym mechanicy z Nissana musieli troche powalczyć, bo mikrofon będąc zbytt blisko głośnika, dawał się we znaki. Obecnie jest OK choć za kazdym razem jak odpalam i mam wlaczone radio - przerywa granie na 3 sekundy aby wykryc telefon. Dodatkowo jak piszę smsa w aucie i jestem podłączony bluetooth, wylacza radio i slysze stukanie z telefonu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 7 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 A wiecie może w którym miejscu fabrycznie znajduje się mikrofon od zestawu głośnomówiącego ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ILLINX Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 A wiecie może w którym miejscu fabrycznie znajduje się mikrofon od zestawu głośnomówiącego ? ...chyba kolo schowka na okulary w podsufitce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomi79 Opublikowano 7 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 7 Czerwca 2012 U mnie jest nad lusterkiem wewnętrznym , ale to raczej jest mikrofon od niefabrycznego zestawu . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
CeglA Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Sierpnia 2012 Znalazłem rozwiązanie, aby fabryczny zestaw działał 2 x lepiej. Teraz normalnie z niego korzystam, nawet przy większych prędkościach i wszyscy mnie słyszą dość wyraźnie. Należy wejść do menu systemowego ( cytat z amerykanskiego forum ): 1) Turn the car to "ON" or "ACCESSORY" 2) Turn Audio off by pressing the volume knob in (only necessary if it is on) 3)Press and hold the SETTINGS button (If the safety acknowledgment screen comes up, press enter to get past it, then press and hold the SETTINGS button) 4) While still holding down the SETTINGS button, turn VOLUME KNOB approximately 20 clicks in either direction but do not press the knob (i.e. don't turn on the audio) I w zakładce dotyczącej zestawu "hands-free" przestawić wszystko z MED na MAX. U mnie zdecydowanie pomogło. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.