antek2634 Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 Witam, Niestety pare tygodni temu cofajac nie zauwazylem betonowej donicy i przytarlem delikatnie od dołu tylni chromowany zderzak, jako ze przytarcie jest nie widoczne zapomnialem o sprawie. Lecz dzis podczas mycia auta spostrzeglem korozje na przytartym miejscu. Macie jakies pomysly jak ja usunac i zabezpieczyc? Pozdrawiam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 6 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 6 Czerwca 2012 To raczej nie pocieszenie, ale nieprzytarty zderzak tez zaczyna z czasem korodować. gdzieś czytałem że jak nie jest jeszcze mocno rudy to pomogą pasty do polerowania chromu. Chociaż i to rozwiązanie tylko czasowe. Ja docelowo planuje przemalować zderzak w kolor nadwozia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bravo_ Opublikowano 8 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 8 Czerwca 2012 Ja docelowo planuje przemalować zderzak w kolor nadwozia. Kolego jak juz przemalujesz to bardzo prosze podziel sie efektami tu na forum. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Tylko przed malowaniem musisz zdjąć chrom bo inaczej lakier po odpara Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Wiem, że muszę coś zrobić z chromem przed malowaniem, rozmawiałem już z lakiernikiem. Na razie organizuje plastidipa z USA i w ten sposób zrobię zderzak. Obejrzyjcie filmy na stronce dipyourcar.com co można z tym zrobić. W PL kosztuuje 60zł netto, w USA 7$ za puszkę. Jedną puszkę już mam, będę robił przedni grill i osłony lusterek, wrzucę fotki po zrobieniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luk Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Co to jest ? Rodzaj jakiejś farby w sprayu ? Co to za moda, aby wszystkie chromowane elementy i emblematy robić na czarno ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marcin_gru Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Guma w sprayu. Można w razie czego zdjąć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el-mark Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Też się martwię o zderzak. Gdzieś czytałem o odbojach gumowych na zderzak - macie coś takiego u siebie, sprawdza się na codzień? Myślę o jakimś zabezpieczeniu bo przy parkowaniu to normalnie tragedia taki cienias jestem. Nawiercić zderzak i przykręcić to żaden problem - tylko nie wiem jak podejdą z gwarancją - bo powiedzą że od takiej dziury w zderzaku to całe auto zardzewieje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dokładnie tak ci powiedzą Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
el-mark Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Może jak sami powiercą i przymocują to będą honorować gwarancję. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
alkaspaw Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Oczywiście jak naj bardziej tak bo gdyby nie mieli takiego argumentu to ich działy doposażenia niemiały by co robić Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi