Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Nissan N16 1,8 benzyna 2002r

Gość zicon
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam naświetle problem nie jestem znawca więc proszę się nie śmiać.

jak jadę przypuśćmy wrzucam na 2 albo3 i daje gazu to obroty silnika idą mocno do góry a samochód po mału się zwija

byłem u mechanika i mówi ze to morze być końcówka sprzęgła

morze jakaś taka wstępna diagnoza od was.

patrzałem na kompletne sprzęgła i chyba s z 4 rodzaje i bądź tu mądry

moc 84,88kwniewiem czy win tez potrzebny ?

Podaj dokładny rok produkcji i 3 pierwsze znaki VIN. Dysponuję papierowymi katalogami Sachs, LUK i Aisin, pomogę dobrać odpowiednie. Jak znajdę, to będę miał jeszcze Valeo, gdzieś się zawieruszył.

Podaj dokładny rok produkcji i 3 pierwsze znaki VIN. Dysponuję papierowymi katalogami Sachs, LUK i Aisin, pomogę dobrać odpowiednie. Jak znajdę, to będę miał jeszcze Valeo, gdzieś się zawieruszył.

10.05.2002 win sjn

LUK 622 3039 00

SACHS 3000 951 180

AISIN KN-189

Gdyby Cię interesowało Valeo (które jest tandetne, ale jakieś 30% tańsze od ww. marek, to daj znać, poszukam katalogu).

LUK 622 3039 00

SACHS 3000 951 180

AISIN KN-189

Gdyby Cię interesowało Valeo (które jest tandetne, ale jakieś 30% tańsze od ww. marek, to daj znać, poszukam katalogu).

Ok podaj mi ceny na tel 604 323 401 morze być sms bo nie wiem czy o symbole czy co

To są symbole katalogowe, oznaczenia producenta. Jak szukasz w googlach lub sklepach internetowych, to patrz, aby się zgadzały te symbole. Cen nie posiadam, bo sklepu nie prowadzę, tylko mi została cała masa katalogów po warsztacie, który ojciec kiedyś prowadził.

To są symbole katalogowe, oznaczenia producenta. Jak szukasz w googlach lub sklepach internetowych, to patrz, aby się zgadzały te symbole. Cen nie posiadam, bo sklepu nie prowadzę, tylko mi została cała masa katalogów po warsztacie, który ojciec kiedyś prowadził.

Wielkie dzięki już zamówiłem LUK 622 3039 00 normalnie mechanik chciał minie orznąć na maxa dobrze że się tu poradziłem bo 1000zł mam w kiejdzie

ja rozumiem ze trzeba zarobić ale nie 300% jeszcze raz dziękuję kolego pozdrawiam

Bo większość mechaników dolicza sobie jeszcze coś extra do ceny części, żeby zarobić nie tylko na usłudze ;) Oni mają w sklepach takie zniżki, że mogą mieć części taniej, niż gdziekolwiek w internecie znajdziesz - ale większość z nich dolicza sobie dodatkowe PLN do ceny, pazerność :)

Bo większość mechaników dolicza sobie jeszcze coś extra do ceny części, żeby zarobić nie tylko na usłudze ;) Oni mają w sklepach takie zniżki, że mogą mieć części taniej, niż gdziekolwiek w internecie znajdziesz - ale większość z nich dolicza sobie dodatkowe PLN do ceny, pazerność :)

Ja to rozumiem wiem ze ma rabaty nie o to mi chodzi wypracował sobie ok, no ale kur.... nie doliczył do ceny 1000zł to nie pazerność to kure.....o wiem ze czasy ciężkie paliwo drogie panie na trasie też za darmo nie dają,żona łapę wyciąga , dzieci na lizaki chcą ale trzeba być człowiekiem

Za wymianę kompletnego sprzęgła warsztat powinien wziąć w granicach 250 - 300zł. Chyba, że to jakiś warsztat z wyższej półki, to i ceny będą mieli wyższe.

Komplet LUKa do N16 w granicach 650zł plus robocizna to powinno wyjść w granicach 900 - 1000zł.

Za wymianę kompletnego sprzęgła warsztat powinien wziąć w granicach 250 - 300zł. Chyba, że to jakiś warsztat z wyższej półki, to i ceny będą mieli wyższe.

Komplet LUKa do N16 w granicach 650zł plus robocizna to powinno wyjść w granicach 900 - 1000zł.

I to jest cena warta dobrego fachowca a ja za sprzęgło miałem zapłacić 1600zł za robociznę netto 700zł i to w cale nie w serwisie u mechanika co go znam od lat

i już go w tym momencie oleje z góry ciepłym mo.....m jeszcze raz dzięki kolego i pozdrawiam