Gość vojto040579 Opublikowano 9 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 9 Czerwca 2012 Witam. Od pewnego czasu zauważyłem, że przy wysokich temperaturach i jeździe po autostradzie powyżej 130km/h skrzynia biegów w mojej primerze dosłownie szaleje . Przerzuca biegi w górę i w dół, po czym muszę się zatrzymać, odczekać jakieś 10 min. i wszystko wraca do normy. Jeszcze zapomniałbym dodać, że nie działa tryb tiptronic.Czy może ma to coś wspólnego? Byłbym wdzięczny za wszystkie komentarze. Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Czy poziom oleju jest ok? Jakieś jeszcze obiawy? Tiptronic nie działa zawsze tylko wtedy jak głupieje? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość vojto040579 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Witam. 'Olej wymieniałem zaraz po tym jak zaczęłą szaleć i nic to nie zmieniło. Tiptronic nie działa tylko wtedy, kiedy skrzynia zaczyna głupieć. A co najciekawsze innych ojawów nie ma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Czy wyrzuca jakieś błędy? Miga kontrolka MIL? Jaki olej zalany? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jarlew Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 kontrolka MIL?, chyba CVT a jaki olej kolego wlałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kn Opublikowano 12 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 12 Czerwca 2012 MIL też. No i się zapala na stałe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.