Gość Rafalk85 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Witam koledzy, Mam mały problem z moja Almerą 1.5 z 2001 roku. Problem polega na tym że auto ładnie się rozpędza i jedzie do ok 4000 obrotów, powyżej tej granicy auto zachowuje się jak by coś je blokowało, czuć lekkie szarpnięcie i znowu idzie do przodu. Wymieniałem ostatnio olej silnikowy, świece, wraz ze wszystkimi filtrami i nie wiem co może jej dolegać. Z góry dziękuję za pomoc. Rafał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Przed wymianą ww. części nie było tego problemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Rafalk85 Opublikowano 10 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2012 Dzięki za odzew. Faktycznie nie wspomniałem że przed wymianą był podobny problem tylko wcześniej była bardziej zamulona. Zastanawiałem się nad przepływomierzem , gdyż troszkę się w ostatnich dniach naczytałem na forum aczkolwiek, u mnie obroty są w porządku, nie skaczą ale auto nie ma ewidentnie mocy powyżej 4000 obrotów, Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kiwens Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Ciezko powiedziec co to moze byc... Ja osobiscie stawiam na przeplywomierz,albo juz bardziej ogolnie cos z dolotem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość szymeek Opublikowano 21 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2012 Mialem podobne objawy. Slaba moc, obroty do 3 tys, predkosc max 90km/h. Wymienialem swiece, sonde lambda. Okazalo sie, ze to przeplywomierz. Jak reka odjal. Wymiana samemu 15 min. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.