Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Impulsy na wtryskiwacze

Gość opacinski

Rekomendowane odpowiedzi

Gość opacinski

Nie pali mi 4 cylinder silnika - przy zasilaniu benzyną. Po przejściu na zasilanie gazem ten sam cylinder normalnie funkcjonuje. Sprawdziłem wtryskiwacz - ok; plus na jednym z kabelków wtryskiwacza - ok./ auto usa/ . Pozostaje sprawdzić drugi kabelek sterujący od ECM dający impuls do wtrysku. I tutaj moje pytanie do znawców instalacji gaz.

Czy podłączenie wtrysku gazowego idzie z tego samego impulsu / kabla/ co benzynowego?

Innymi słowy chcę dociec, czy przerwa w kablu jest na długim odcinku : ECM - wtryskiwacz, czy na krótszym łatwiejszym do sprawdzenia : wpięcie wtryskiwacza gazowego- wtryskiwacz benz.

jaka instalacja gazowa, jak działa wtrysk LPG to musi i PB, czyli albo jakaś przerwa na odcinku, który został przecięty dla wtrysku LPG, albo sterownik LPG padnięty

z doświadczenia wiem że jak odetniesz + sa od wtrysku pb ,,, to sekwencja też nie zadziała ,,,

kabel idzie od ECM do wtryskiwacza fabrycznie sterowanie - są ,,,,w instalacji lpg to masz tak żę od Ecm idzie do sterownika lpg i z sterownika lpg idzie do wtryskiwacza pb wiec sprawdz tylko połączenia wtrysk pb instalacja lpg przy wtyczce

• 2 tygodnie później...
Gość opacinski

Ok. Dzięki wielkie za podpowiedzi. Tak mi się zdawało, że wszystkie kable od gaz-wtryskiwaczy idą do sterownika gazowego.Jutro zabieram się do pracy - dziś już nie zdążę bo praca.

Wszystko jasne.

Kabel wtryskiwacz benz-komp. gaz jest ok. Z tego wynika,że komp gazu elisa-stella 5-6-8 cyl jest uszkodzony i nie załącza wtryskiwacza benz. nr 4.

Na szczęście jest na gwarancji/ 2 lata/.

To trzecia moja instalacja tej firmy / Elpigas/ a pierwszy taki przypadek.

ECU gazu elisa-stella wymienione na nowe; silnik gra.

• 4 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...