Gość McDżordż Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Nissan Primera z 2011 r. P11 1,8 ltr 84 kW. Jeździł i nagle, gdy zaparkowałem pod warsztatem - już nie odpaliłem. Podobno padł mi rozrusznik, gdyż akumulator jest ok, a silnik nie kręci. Jakie są objawy psujacego się/zepsutego rozrusznika?! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 Sprawdź kabel od akumulatora do rozrusznika i kabel od masy idzie od ramy do silnika:) albo taki cienki od stacyjki czy jest podpięty. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jwa Opublikowano 11 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 11 Czerwca 2012 ale tez może akuulator nie trzymać i nie ma jednej celi i nie kula rozrusznik mozesz wymienić na chwile lub podpiąc kabelki do aku i będziesz wiedział 1 a rozrusznik moze cykać przed rozruchem i nie zaskakiwać to sa jego objawy i mozliwy do zdjagnozowania po deontażu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość McDżordż Opublikowano 13 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 13 Czerwca 2012 To był rozrusznik. Dziękuję kolegom za pomoc:-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.