Gość Rafalk85 Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Witam, Panowie czy kontrolka engine check zawsze powinna się zapalać przy zapłonie i normalnie gasnąć po odpaleniu , gdy z samochodem wszystko ok ? Zastanawia mnie to trochę, gdyż posiadam samochód od ponad miesiąca i jeszcze nigdy na oczy nie widziałem tej kontrolki palącej się chociaż na chwile. Nie wiem czy to wina żarówki, czy mój miły znajomy miał coś do ukrycia. Moje auto to Almera 1.5 z 2001 r. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ukaniopl Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Tak, świeci się i gaśnie jak silnik zacznie pracować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Grimm Opublikowano 14 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 14 Czerwca 2012 Może być przepalona lub wyjęta aby nie mrugała. Aby się przekonać, rozbierz zegary i sprawdź. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dszywala Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Kontrolka świeci się przy zapłonie i gaśnie równocześnie z odpaleniem i zgaśnięciem pozostałych kontrolek(między innymi od ciśnienia oleju). Więc nie bądź na siłę podejrzliwy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 W N15 tak mam, w Accordzie tak mam, w Baleno też tak miałem. Jak przekręcasz kluczyk na zapłon to zapalają się testowo wszystkie kontrolki - od poduszek, oleju, immo itp. Po włączeniu silnika gasną. Jeśli któraś by nie zgasła, to oznacza problem z rzeczą, za którą odpowiada dana kontrolka. Martwić się zacznij, jak podczas pracy silnika zapali się check Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.