nygus1985 Opublikowano 15 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 15 Czerwca 2012 Witam chcę odnowić alufelgi które udało mi się kupić okazyjnie niestety są dwukolorowe i tu mam pytanko. Używając środków chemicznych zerwę czarny lakier (czego chce uniknąć jest akurat w super tanie) czy czeka mnie ręczne zrywanie lakieru? czy można jakoś uniknąc uszkodzenia czarnej warstw? proszę o wasze sugestie bądź linki jak ktoś odnowił 2 kolorowe felgi naturalnie nie chcę ich oddawać do żadnego fachowca i chcę to zrobić sam ( na starych jeszcze trochę pojeżdżę) :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
and_pec Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 ocet z sodą i jedziesz szczoteczką do zębów Potem dobrze spłucz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nygus1985 Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 możesz podać mniej więcej proporcje? (chcę zrobić ładny opis ze zdjęciami może komuś się przyda). Dziś walczyłem z paskiem do alternatora bo po wymianie rozrządu mi pęk, mechanik za bardzo go naciągnął jak się nie zrobi czegoś samemu to nikt nie zrobi:-) czujnik położenia wału też musiałem po nim poprawiać :-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.