krajesiak Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 Witam, Powiedzcie mi proszę, jeśli wiecie co zrobić żeby nie wyskakiwały błędy z tego screena. P0420 to katalizator i wiem jak załatwić ten problem, ale co może być przyczyną reszty? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawelsalata Opublikowano 16 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 16 Czerwca 2012 ...treść usunięta... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 17 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Czerwca 2012 Cewka? Błędy dotyczą sondy lambda, nie ma nikogo kto ogarnie ten temat? Mam PB + LPG Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Oskar Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Czy masz zwiększone zużycie paliwa? Jak pracuje silnik równo? Czy szarpie przy przyśpieszaniu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krajesiak Opublikowano 18 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Równo,nie odczułem roznicy. spalanie 11,5 gazu miasto Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maius Opublikowano 18 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2012 Proponuję pojeździć na benzynie i sprawdzić jak się zachowuje sonda lambda nr 2, czy w ogóle działa. Masz interface, jedź na trasę kilkanaście km z podpiętym laptopem, nagraj parametry i będziesz patrzył co i jak. W instrukcji do QG18 powinny być podane przedziały w jakich druga sonda ma falować (min/max, wolne obroty, pełny but). Jak na mnie to druga sonda po prostu padła (ew kabelek przerwany). A objawów nie będzie, bo to tylko czujnik diagnostyczny, na spalanie czy moc nie powinien mieć wpływu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.