Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Początkowe problemy po zakupie QQ

aquariusmax

Rekomendowane odpowiedzi

Czy ktoś potkał się problemem, że na postoju po dynamicznym dodaniu gazu do ok. 2500 obrotów i puszczeniu następuje spore stuknięcie w okolicy tłumika (sam tłumik wydaje się być sztywno zawieszony)?

Samochód ma 3 dni od odbioru.

Nie wiem czy to się z powyższym wiąże, ale od początku silnik hr16de chodzi trochę jak diesel.

Czy ktoś potkał się problemem, że na postoju po dynamicznym dodaniu gazu do ok. 2500 obrotów i puszczeniu następuje spore stuknięcie w okolicy tłumika (sam tłumik wydaje się być sztywno zawieszony)?

Samochód ma 3 dni od odbioru.

Nie wiem czy to się z powyższym wiąże, ale od początku silnik hr16de chodzi trochę jak diesel.

pozostaje udać się do delaera u którego odbierałeś samochód i niech sprawdzą co jest przyczyną :)

Ja mam troche inny problem powyzej 100-140km/h drgaja mi lusterka lewe wczesniej, prawe wlasnie przy okolo 140km/h dopiero po 2 wizycie w serwisie stwierdzlili, ze trzeba wymienic cale lusterko, ale póki co tylko lewe.

Inny problem to ze mam CVT i jak wrzucam wsteczny to nie odskakuje mi do konca przycisk, czy ma ktos z forumowiczow CVT i moze zrobic fote, bo serwis twierdzi ze tak ma byc, i beda szukac jakiegos QQ w CVT, zeby to potwierdzic.

Mam CVT i u mnie przycisk na drazku zmiany biegow bedac w opcji R wraca do swojej pierwotnej pozycji ..

pozostaje udać się do delaera u którego odbierałeś samochód i niech sprawdzą co jest przyczyną :)

A może taki odgłos metaliczny to np. zamknięcie jakiejś zapadki w tłumiku, aby np. spełnić normy emisji spalin EURO5?

Czyli mam rozuimeć, że taki metaliczny dżwięk przy puszczeniu gazu jest nieprawidlowy?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...