Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

Ustawianie wskazówek predkościomierza, obrotomierza itp.

Gość Rafalk85

Rekomendowane odpowiedzi

Panowie dałem ciała i nie wiem jak naprawić swój błąd.

Chciałem dostać się do diody check engine (już teraz wiem że była fizycznie uszkodzona przez kogoś) no i aby to zrobic musiałem wyciągnąć wskazówki od prędkościomierza, obrotomierza, paliwa i temperatury oleju. Po włożeniu ich z powrotem mam wskazania z kosmosu. Nie wiem jak teraz odkręcić całą sprawe.

ja ostatnio białe tarcze montowałem tylko ,że w n15 i tak wskazówki tak pozakładałem ,że musialem nowe zegary kupić także good luck

Odpadasz silnik, niech pochodzi tak aby silnik był rozgrzany (najpewniej do włączenia się wiatraka), wkładasz wskazówkę temp. płynu w wiadomej pozycji (mw. połowa bo zakładam, że termostat masz sprawny), paliwo jak nie pamiętasz ile miałeś, to tankujesz do pełna i również wsadzasz wskazówkę w pozycji wiadomej. Obrotomierz jak silnik jest nagrzany obroty powinny wynosić ok. 750 na jałowym.

Prędkościomierz na zero, względnie ustawiasz wg. GPS jadąc powoli o jakimś zamkniętym placu.

Oczywiscie wszystko na włączonym silniku (temp i obrotomierz) lub zapłonie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...