Gość Daniello90 Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 Witam mam taki problem błąd jw. swieci mi sie on już od dawna tylko teraz już zaczyna się dusić przy obciążeniu tj. w czasie jazdy praktycznie na każdym biegu po jego zmianie jest pare sekund zamulenia i dobiero zaczyna jechać czasem są lekkie szarpania. Mam instalacje gazową BRC sekwencyjną i dzieje sie to na gazie choć zdaża się też na benzynie i teraz nie wiem co robić wyczytałem że może byc to albo przepływomierz albo sonda lambda tylko że sonda chodzi więc prosze o jakieś propozycje Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 20 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 20 Czerwca 2012 prawdopodobnie szlak trafia ci katakizator błąd ten pojawia sie jak są nienormatywne wartości z sądy przed i za katalizatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniello90 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 no tutaj wynika że coś jest z tą przed bo błąd opisuje pierwsza (bang 1) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 procedura dla tego błędu jest następująca: -spr szczelność uk. wydechowego i drożność katalizatora -spr szczelność uk. dolotowego i stan f. pow -spr zapłon -spr wtryski -spr cewki to wg mojego manuala skąd masz info że dotyczy to ho2s1 z tego co mi wiadomo to nissan przez bang opisuje w silnikach V rzędy... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Daniello90 Opublikowano 21 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 21 Czerwca 2012 ja nie mam V-ki a jednak tak pisało Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mechanikadam Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 no ja ci tylko mówię jak jest opis do tego błędu wg manuala nissana z aso Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DINO Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 http://engine-codes.com/p0420_nissan.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.