Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

dgrajace lusterko

bili5
 Udostępnij

Rekomendowane odpowiedzi

Witam

Mam taki problem 2.5miesieczne QQ+2 i od poczatku problem z lewym lusterkiem.

Dgra powyzej 130km(n apoczatku) teraz to juz zeszlo do okolic 100-110km/h

Umowilem sie na serwis rozebrali i dalej to samo wrocilem, stwierdzili ze zamowia nowe, dzis bylem wymienic

i przy 140km/h to sie czuje jakbym jechal 126p, telepei sie jeszcze gorzej stwierdzili przez tel. ze mozliwe ze ten typ tak ma i musza to porownac z testowym jaki maja na salonie, generalnie gosc probowal mi wcisnac ze nie mamy takich drog zeby jezdzic z takimi predkosciami.

Generalnie na sobote jestem znowu umowiony, co radzicie jakie rozwiazanie z niwi wywalczyc.

serwis to dabrowscy z zabrza

Pozdrawiam i dzieki za pomoc

Witam

Mam taki problem 2.5miesieczne QQ+2 i od poczatku problem z lewym lusterkiem.

Dgra powyzej 130km(n apoczatku) teraz to juz zeszlo do okolic 100-110km/h

Umowilem sie na serwis rozebrali i dalej to samo wrocilem, stwierdzili ze zamowia nowe, dzis bylem wymienic

i przy 140km/h to sie czuje jakbym jechal 126p, telepei sie jeszcze gorzej stwierdzili przez tel. ze mozliwe ze ten typ tak ma i musza to porownac z testowym jaki maja na salonie, generalnie gosc probowal mi wcisnac ze nie mamy takich drog zeby jezdzic z takimi predkosciami.

Generalnie na sobote jestem znowu umowiony, co radzicie jakie rozwiazanie z niwi wywalczyc.

serwis to dabrowscy z zabrza

Pozdrawiam i dzieki za pomoc

Pogrywają - proponuje zmienić serwis

W sobote wzmienili na nowe i dgra jeszcze bardziej niz poprzednie, ciekawe jest to, ze w testowym tez dgra.

Ale wydaje mi sie to lekkim absurdem, aby dgralo szklo lustra w aucie za 100k i serwis nie umial rozwizac tego problemu.

W sobote wzmienili na nowe i dgra jeszcze bardziej niz poprzednie, ciekawe jest to, ze w testowym tez dgra.

Ale wydaje mi sie to lekkim absurdem, aby dgralo szklo lustra w aucie za 100k i serwis nie umial rozwizac tego problemu.

ja użytkuje dwa QQ i nie drga ani w jednym ani w drugim więc Twoja sytuacja jest bardzo dziwna. Masz rację. Co to za serwis co nie potrafi tego usunąć ??

• 3 lata później...

Trochę (bardzo) odświeżę temat :whistle:

U mnie również występuje te niepożądane zjawisko przy rozwijaniu prędkości powyżej 100km/h (2009 ver. Connect), czy ktoś sobie poradził z tym problemem ?

U mnie w lewym drży szkło (nie całe lusterko) przy ok 160km/h. Zauważyłem, że jest mały luz w mechanizmie sterowania w obu lusterkach, ale lewe jest inaczej ustawione niż prawe z racji pozycji kierowcy z lewej strony (większy kąt).

IMHO przelatujące powietrze jakoś tak tam wprawia lusterko w drgania, a że lewe szkło lekko wystaje prawy dolnym narożnikiem poza obrys lusterka jest przez to bardziej narażone na wpływ powietrza i dlatego drży.

Trzeba ustawić lusterko "na zero" i sprawdzić czy moja teoria się potwierdzi...

Edytowane przez maniujr

U mnie w poprzednim aucie jak zaczynały się drgania samego szkła to oznaczało że się odkleja i za chwile mi odpadnie. Miałem tak 2 razy. Wystarczyło wymienić tylko wkład i po problemie. Raz pamiętam że mi się odkleiło całkiem tak przy 120km i zaklinowało się rantem tak że jakims cudem udało mi się zatrzymać i je odzyskać. 

Podejrzewam jednak zę w QQ to nie tu jest problem (mowa o odklejaniu sie wkłądu)

Dzisiaj bacznie się przyglądałem temu lusterku, maksymalnie ustawiając je w różne pozycje. Zbadałem również sam wkład i nic się nie odkleja... a problem pozostaje.

• 3 miesiące temu...