Gość AMIGO58 Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Witam. Mam problem z biegami w nissanie primera p12 z 2002r z silnikiem 2,2 Diesel tzn jeżeli auto jest zimne i na zewnątrz jest niska temperatura to biegi wchodzą elegancko , jeżeli na zewnątrz jest wysoka temperatura to po przejechaniu kilkunastu km mam problem z wrzuceniem biegu 1 i biegu wstecznego. Jaka może być tego przyczyna ? Z góry dziękuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
RAAAD Opublikowano 22 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 22 Czerwca 2012 Nie wiem jak jest w p12 ale w p11 jest tak http://forum.nissanklub.pl/index.php/topic/66918-wp11-jak-naprawic-luzy-gaki-biegw-przy-skrzyni-20-td/page__fromsearch__1 Może oleju trzeb dolać czy są jakieś luzy na tulejach drążka ,bo może być podobnie jak w p11. Chyba że w skrzyni coś się posypało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
NismoMan1 Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Mam podobny problem, ale chyba nie tylko na cieplym silniku. Troche sie juz przyzwyczailem, 1 czasami przytnie ale wejdzie a wsteczny roznie, trzeba czasami minimalnie wyszukac i skorygowac w lewo przy wrzucaniu. Sam nie wiem czy sie za to brac. Wymienie olej, poduche, podreguluje i problem moze byc dalej znajac zycie, dlatego narazie jezdze i nie wydziwiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.