Gość Telek Opublikowano 23 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 23 Czerwca 2012 Witam potrzebuje łożyska przedniego jakiej firmy najlepiej kupić i ile to kosztuje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
qlee11 Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Może być SKF około 160 -170 zł Najlepiej kupować w przedziale 120 -200 zł, na tańszych podobno można się zawieść ja kupiłem za 110 nie pamiętam jakiej firmy przejechałem ok 30k km i na razie jest ok. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Średnica zewnętrzna [mm]: 74 Średnica wewnętrzna [mm]: 40 Szerokość [mm]: 36 Potrzebujesz takiego łożyska. SKF kosztuje w granicach 220zł, wg mnie za drogo w stosunku cena / jakość. Japońskie łożyska NTN są o połowę tańsze, a jakościowo lepsze. Jak uda Ci się znaleźć łożysko z FŁT Kraśnik o takich wymiarach - bierz. Kosztuje 1/5 tego, co japońskie odpowiedniki, a jakościowo je przebija. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kosewicz Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Uważaj, jak kupujesz na Allegro - bywa, że sprzedają NSK jako SKF. Nie wiem, czy różnią się jakościowo, ale różnica jest taka, że NSK da się kupić za jakieś 130zł, a SKF najtaniej za ok. 170zł W każdym razie ja na tym łożysku NSK przejechałem na razie 15 tys. km i na razie wszystko jest ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 NSK to przecież japońskie łożyska, idące do wielu marek aut na pierwszy montaż, więc to o czymś świadczy. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Telek Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 kupiłem łożysko fag dałem 170zł ponoć to bardzo dobra niemiecka firma, może ktoś skomentować to łożysko fag Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość pablo_NS Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Fag to jak SKF , często SKF pakuje w swoje pudełka FAG'a . Czuj się tak jakbyś kupił SKF,a . Pozdr. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slaweq22 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 fag'a zakładał mój ojciec w vektra C GTS i zadowolony nie był bo musiał kupić drugi na następną strone tak więc polecam tą firme Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 wiadomo ze trzeba wymienic 2 sztuki łozysk Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Dlaczego trzeba wymieniać dwie sztuki? To jest niczym nieuzasadnione. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gaco12 Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 jak juz sie wymienia to najlepiej 2 na tej samej osi. Jak sie nie wymieni to druga strona sie rozsypie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Qadrat Opublikowano 29 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 29 Czerwca 2012 Nie rozsypie. To tak samo, jak z przegubami - wymienia się tylko ten uszkodzony. To nie sprężyny czy amortyzatory, że koniecznie trzeba dwa, bo inaczej by się auto prowadziło tragicznie (przechył w którąś stronę, różnice twardości zawieszenia na jednej osi). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi