Gość Yeryfriko Opublikowano 25 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 25 Czerwca 2012 Witam , mam dość głupie noobskie pytanie, szukam srub które wkręca sie w "mostki" które trzymają wałek rozrządu , szukałem nazwy tej części ale nie znalazłem dokładnej nazwy.. jak ten mostek lub mocowanie co trzyma wałek rozrządu się nazywa ? i czy spotykane są gdzies śruby zeby dokupić cały komplet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Pewnie kiedys slyszales ze nie ma glupich pytan ,sa tylko glupie odpowiedzi. Na drugi raz nie pisz tak. MOze pomoze CI w poszukiwaniu ten rysunek. Jesli go pokazesz sprzedajwcy to predzej zajdziesz.Masz tu jeszcze rysunek tam gdzie jest lancuch rozrzadu Jesli tgo bedzie ten rysunek to numery srub CI napisze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yeryfriko Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Własnie o te śruby mi chodzi na pierwszym rysunku 16 i 8 nr na przykład .. kuzwa dzwoniłem po serwisach i nikt nie ma z tego co ja tłumaczyłem.. ;/ Potrzebuje do każdego mostka śruby wiec 22 sztuki .. ciekawe gdzie ja je dostane Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
krzysiek1958 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Wzialem dla przykladu autoz roku 1993 i z kwietnia . Silnik sr20de typ gt . Sruba nr 3 na rysunku nr katalogowy 1305853J01 szt2 , sruba nr 6 - 081708351A sztuk nie pisze , sruba nr 7 nr katalogowy 1105670J00 (alteratyny 1105689J00) sztuk 10 , sruba nr 8 -nr katalogowy 13058556E00 sztuk10, sruba nr 16 -nr katalogowy 13058553J00 sztuk8 . . Jezeli nie bedzie mozna dostac tych srub po numerach katalogowych to moze tak by ze bedzie to czesc serisowa i moze kosztowac bardzo duzo lub nie. . Znajac zycie to chyba to pierwsze. Jesli nie w serwisie nissana to moze szukaj na szrotach . Japonce teraz wspolpracuja z renowka wiec moze tam cos podbiora. .Jesli masz inny rok produkcji to naopisz a sprawdze te numery srub. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Yeryfriko Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 dzieki za nr tych śrub ale cos widze ze nigdzie ich nie dostane .. obdzwoniłem juz z 10 sklepów i drugie tyle serwisów Nissana i nic ;] Widocznie tylko do nówek maja , stare to mozna zezłomować. Jeszcze mam jedno pytanko , czy na tych srubach orientuje sie czy jest duże "naprężenie" albo co ? Bo chodzi o to ze podczas dokrecania jednej sie upierniczyła sruba w połowie.. i nei wiem czy stare sruby czy co ale czy jest mozliwosc ze podczas jazdy sie "złamie" ? bo 300zł sruby a narazie tyle nie mam i pytanie czy moge pojedzic z takowymi jeszcze troche czasu czy je wymienic wszystkie ? Tyle podkreslam uwaliła sie podczas dokrecania a nie podczas jazdy. sa to sruby mostków wałka rozrzadu ;] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bobytempelton Opublikowano 28 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 28 Czerwca 2012 Te "mostki" to fachowo stopki, tak samo jak w korbowodach, a śruby patrz tylko aby były 8.8 i miały odpowiednią długość i zarys gwintu, mogą mieć inny łeb, podkładki itd. ważne aby trzymały i tyle. czyli udaj się do dobrego metalowego sklepu i kupuj kilogramami. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.