Yan_2007 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Denerwuje mnie cichy klakson mojego QQ, zwłaszcza kiedy np. wyprzedzam dużego TIR-a i muszę go ostrzec. W serwisie (Przyguccy Intercar) powiedziano mi, że "ten model tak ma". Co sądzą o tym problemie inni użytkownicy QQ i czy mają jakieś rozwiązanie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
aquariusmax Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Denerwuje mnie cichy klakson mojego QQ, zwłaszcza kiedy np. wyprzedzam dużego TIR-a i muszę go ostrzec. W serwisie (Przyguccy Intercar) powiedziano mi, że "ten model tak ma". Co sądzą o tym problemie inni użytkownicy QQ i czy mają jakieś rozwiązanie? Ja także jestem niemile zaskoczony. W poprzednim Peugeot 206 miałem taki głośny basowy. Myślałem nawet o przełożeniu. Może obecne normy nakazują, aby klakson miał odpowiedni ton i głośność. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość TomCio? Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Też mi się wydawał cichy... dopóki małżonka mnie nie pogoniła kiedym sikał od tej pory myślę, że nie jest tak źle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
paba Opublikowano 17 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 17 Lipca 2012 Denerwuje mnie cichy klakson mojego QQ, zwłaszcza kiedy np. wyprzedzam dużego TIR-a i muszę go ostrzec. W serwisie (Przyguccy Intercar) powiedziano mi, że "ten model tak ma". Co sądzą o tym problemie inni użytkownicy QQ i czy mają jakieś rozwiązanie? nie wydaje mi się, żeby był jakiś cichy, ale każdy to postrzega sprawdź na początek organoleptycznie kable czy dobrze siedzą i czy nie przetarte gdzieś deko Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 18 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 18 Lipca 2012 Dzisiaj miałem okazję przetestować cichość klaksonu QQłki. Trąbiłem jak wściekły i patrzyłem jak kolega o 15 m ode mnie demoluje przyczepę campingową o starego klamota rolniczego. Dopiero szaleńczy sprint żony powstrzymał eskalację zniszczeń. Aż nie mogłem uwirzyć, że nie słyszał. Zaraz po gwarancji zmieniam sygnał. BTW Navara na terenowych oponach ma na prawdę niezłe pchnięcie. Jeszcze trochę i by przewrócił tamtą rolniczą przyczepę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość JjS Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Oj ma.... Tak apropos, czy na Navarę + przyczepę kempingową nie trzeba już mieć jakiegoś wyższego prawka niż B? Zależy jaka przyczepa: Jeśli DMC przyczepy <=750 kg -> OK, przyczepa lekka, prawko B Jeśli DMC przyczepy >750 kg oraz DMC przyczepy + DMC samochodu <= 3.5 tony -> prawko B Jeśli DMC przyczepy >750 kg oraz DMC przyczepy + DMC samochodu >3.5 tony -> prawko B+E oraz ViaTOLL dla pojazdów ciężkich na wybranych drogach krajowych Ponadto DMC przyczepy nie może być większe, niż wartości wpisane w Dowodzie Rejestracyjnym pojazdu holującego, a 1,33xDMC przyczepy z hamulcem najazdowym nie może być większe niż DMC pojazdu. Dla Nawary DMC przyczepy z hamulcem wynosi 3000 kg, ale należy pamiętać o tym dodatkowym warunku dla przyczep z hamulcem najazdowym: przy DMC samochodu 2805 maksymalny ciężar przyczepy z hamulcem najazdowym wynosi 2109 kg DMC. 3t to tylko dla przyczep z hamulcem "uruchamianym z miejsca kierowcy", czyli na przykład tak jak to jest w samochodach ciężarowych - pneumatycznie po wciśnięciu pedału hamulca. Dla Nawary (DMC 2805): Przyczepa lekka (do 695kg) - prawko B Przyczepa lekka (do 750kg) - prawko B + viaTOLL (bo suma DMC to 3 555kg, ale przyczepa "lekka") Przyczepa (pow. 750kg) - prawko B+E + viaTOLL (bo suma DMC jest powyżej 3,5t i przyczepa nie jest "lekka") Przyczepa od 750 do 2109 kg musi mieć hamulec, może być najazdowy Cięższa przyczepa (do 3000 kg, maximum podane w homologacji pojazdu) musi mieć hamulec uruchamiany z miejsca kierowcy, wraz z hamulcem roboczym samochodu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
luc123456 Opublikowano 19 Lipca 2012 Udostępnij Opublikowano 19 Lipca 2012 Super wyjaśnione. Obaj mamy wszystko w porządku Poza tyłem przyczepy kolegi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.