bartekzuczek Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 Witam. Mam problem z centralnym zamkiem. Z kluczyka czy z pilota zamyka jedynie drzwi. Klapę muszę zamykać z kluczyka. DZiś dobrałem się do centralki w klapie, wykręciłem ją i się okazało, że działa. Nie dochodzi do niej prąd. Moje pytanko: czy jest oddzielny bezpiecznik od centralki tylnej klapy? Jeśli nie to musza być chyba uszkodzone kable. Gdzie najpewniej mogły przegnić bądż się załamać?? Ma ktoś jakieś pomysły?? Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
przemektom1992 Opublikowano 26 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 26 Czerwca 2012 najczęściej przełamują się między klapa a karoserią, w gumowej osłonie, trzeba przesunąć gumę i sprawdzać po kolei. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
nrb Opublikowano 27 Czerwca 2012 Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Jesteś pewien że nie dochodzi prąd? u mnie nie trybił zamek w klapie bo 2 metalowe elementy w ryglu za bardzo o siebie ocierały, nasmarowanie rozwiązało problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bartekzuczek Opublikowano 27 Czerwca 2012 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Czerwca 2012 Teraz sobie tak pomyślałem.... przy zamku klapy jest jeszcze jakiś czujnik, czy ma on coś wspólnego z centralnym. może to jego wina.... a w tym siłowniku centralnego to raczej wszystko jest ok. Podłączałem go do prądu to działał. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.