Skocz do zawartości
Części Nissana - iParts.pl

n15 spręzyna

jacek22

Rekomendowane odpowiedzi

mam pytanko jakie sprezyny wejda do almery 1.6sr na lewy przod mam na oku z almy 2.0d po okazyjnej cenie ale jak wiadfomo dizel ciezszy i nie wiem czy mi jedna strone nie podniesie przypadkiem chyba ze ktos ma taka na zbyciu??

Springi tylko parami, bo masz marne szanse trafić na taką o podobnym stopniu zuzycia.

Sprężyny się zmienia parami, na jednej osi. Jak zostawisz z jednej strony starą, a z drugiej strony założysz nową lub używaną, ale zużytą w innym stopniu, auto będzie się tragicznie prowadzić - ściąganie, niestabilność.

W przypadku N15 ma znaczenie, z którego roku auto (95 - 97 lub 97 - 00). Do wersji 2.0D są zupełnie inne sprężyny, niż do 1.4 oraz 1.6.

Do 1.4 i 1.6 są takie same.

Mam dwie KYB'y na zbyciu, ale do 1.4 benz.

W sumie nówki (ok. 500km), ale do diesla to chyba inne springi wogóle.

• 6 miesięcy temu...
Gość satanic_mantra

Siema, odgrzewam temat;) stuka mi coś z tyłu, mechanicy podejrzewają, ze to przez pęknięte sprężyny lub poduszki amortyzatorów. Zacząłem szukać tychże sprężyn. Moje zdziwienie rosło z każdym telefonem, gdyż do almy gti nikt takiego nie posiada. Nie wiem, czy zwykłe no mniejszych silników się nadają ale wątpię, bo moja już seryjnie jest niższa. Na stronie intercarsu znalazłem coś:

http://sklep.intercars.com.pl/#/dynamic/uni/ws_tecdoc_2tab.php?wit=SKLEP&typ=5991&wsk=O&msg=NISSAN%20ALMERA%20I%20Hatchback%20%28N15%29%202.0%20GTi&notitle=1&call=daj_tdGrupyS&notitle=1&wit=SKLEP&msg=NISSAN%20ALMERA%20I%20Hatchback%20%28N15%29%202.0%20GTi

i tutaj: http://allegro.pl/sp...95952426.html�� w intercarsie znajomy może mi załatwić sporą zniżkę. Tak twierdzi. Co poradzicie? może sprawdzić u innego speca jeszcze?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...